FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Lezbe, dobro je biti singl!

objavljeno:

30. 01. 2013.
Lezbe, dobro je biti singl!

autor:Hipster Dyke

Lezbe, dobro je biti singl!

Prošle godine sam baš negdje oko Valentinova napisala kolumnu o tome kako je sjajno biti singl i odlučila sam je ipak ne objaviti jer bi jednostavno bilo previše za probaviti taj niz zlobnih činjenica o tom pretjerano groznom blagdanu. Zato ću ove godine svoj rant s Vama podijeliti čak dva tjedna prije ovog apsolutno besmislenog „praznika“ jer želim ohrabriti sve one singl lezbe koje očajavaju jer su same i jadne! A kad ste zadnji put doživjele da vas tješi netko tko je u vezi i razumije što se dešava?

Znam da ima puno lezbijki koje padaju na tu besmislicu od „praznika“ koju cijeli svijet naziva Valentinovo (poznanica je upotrijebila i bolju riječ – „ispraznika“), ali dajte, nije li to samo još jedan dan u godini koji je nametnut kako bi se podsjetili na sve one razlike između „sretno“ zaljubljenih parova i „jadnika“ koji su singl? Znam da imam još istomišljenika i znam da to nije samo neka moja frustracija proizašla iz godina i godina nesretnih događaja vezanih uz Valentinovo.

No, kako uopće preživjeti da si singl lezba? Kako, gdje naći nekoga da prestaneš biti singl? Singl lezbijski status, moram vam priznati, nikad mi nije nešto pretjerano sjedao – dapače, singl status mi je bio znak za paniku koji me činio prilično nesigurnom i često sam trčala u veze bez da sam znala drugu polovicu kako bih vratila osjećaj da me netko želi – istina je, svaki put to napravim. Stoga sam odlučila konačno stati na loptu i upoznati nekoga prije nego završimo u vezi. Točka. I na kraju mogu zaključiti kako mi je to najbolja odluka u životu jer lezbijska plitkost se najviše očituje u vezama i trčanjem u iste. Jedan mjesec, dva mjeseca, pa ponekad i tri mjeseca sline po Facebook profilima, ponašaju se kao u braku, sve dok se ne počnu upoznavati i na kraju prekinu. Veze kao takve su sje*ane i bez svega što lezbe zakuhaju, a ovako sa dozom lezbijskog šarma samo postaju nepodnošljive do razine grozote.

Zato je super biti singl, ali budimo realni, radi se o pukom preživljavanju ako nemate pojma što radite. Singl dane najlakše je preživjeti ako imate singl prijatelje s kojima ćete dijeliti najintimnije detalje svog života (da, to uključuje i broj defekalizacija, masturbacije, raznoraznih osjećaja, do stavljanja gluposti na Facebook zid). To pali kod svih, a naročito kod lezbijki – neka druge lezbe vide kako vam je super – ne moraju dakako znati da si to gugućete s prijateljicom, a ne sa curom; ionako je tanka linija (seks) između prijateljice i cure. Nema ničega boljeg nego kad ustanete konačno iz kreveta i upalite računalo da provjerite mail i skužite kako vam je netko od vaših blesavih prijatelja zalijepio neku sličicu na zid koja će vas oduševiti. Zašto je to super? Zato jer znate da imate nekoga tko misli na vas i tko je tu – kakav god vaš ljubavni status bio, a još je k tome i ženskog roda i vjerojatno zgodna (naravno, ako ste osoba koja toliko voli svoje prijatelje da su vam zbilja svi od njih zgodni).

Dobra preporuka je zakopavanje u posao i učenje. Radom i poslovnim uspjesima do sreće! Da ste u vezi ne bi imali živaca ni za desetinu stvari za koje sad imate živaca na poslovnom planu. Ako ste uspješne na poslovnom planu, odmah ćete se osjećati samopouzdanije i samodostatnije. Činjenica. A ništa ne privlači „normalne“ žene kao uspješne žene. One manje normalne privlačite i dok ste sje*ane, tako da vam je u biti zbilja svejedno, ali mislim da na sceni nedostaje više poslovno uspješnih žena – samo zato kako ne biste pomislile kako takvo što postoji u mitovima i dugim, lezbijsko-bračnim vezama.

Uvijek možete preći na tamnu stranu alkohola – to nije isplativo dugoročno, ali možda je došlo vrijeme da uđete u deseti lezbijski pubertet i da se tako pripremite za nove pobjede i poraze na ljubavnom planu. Nekad se lezba zbilja mora jednostavno opustiti i proslaviti svoj singl status i može loviti i bariti sve što želi, kako god želi (oprezno – nemojte se umiješati između prijateljica). Moto koje bismo trebale imati jest: „Akoholom protiv samoće!“ Možda vam se usput i malo posreći – tko zna. No treba ipak pripaziti da se ne uvučete u nešto što nećete uspjeti izdržati kad se otrijeznite. Česta je to pogreška! Buđenje i shvaćanje što ste napravili pod utjecajem alkohola…

Kako prestati bit singl? Pa, ako vas nisu uništili svi mogući i nemogući tračevi na predragoj nam sceni, naći nekoga je teoretski vrlo lako. Dovoljno je zaviriti u neko od lezbijskih okupljališta i zasigurno ćete naći nekoga barem za otići na kavu – naravno ako se takva kava ikad ostvari. Ako ste samo za nekakvo bezglavo i beznačajno brijanje, i to možete. A uvijek vam ostaje i online dejtanje – samo trebate pronaći neku sliku na kojoj izgledate dovoljno pristojno da biste mogli probuditi interes među ostalim lezbama i to je to. Isprobala sam to jednom i zanimljivo je koliki sam broj odgovora dobila u jako kratkom roku. Bitno je i dobro ispuniti profil bez previše „preseravanja“ jer mislim da je curama više pun kufer „lezbači“ koja se uporno trude biti kul kako bi prikrile svoju nezanimljivost i plitkost.

Svi bi rado imali djevojke koje su super modeli. Zar smo i mi lezbe tako retardirane i ne vidimo dalje od vanjštine? Treba imati jako puno sreće da dobijete puni paket i treba puno slomljenih srdašaca i singl Valentinova proći da Vam se jednog dana lezbijski bog smiluje i nagradi sve muke predivnom partnericom. Najbolje to možete vidjeti na mom primjeru. Proplakala sam pola svog života i bivala jadna, prevarena, izudarana, psihički izmučena i na kraju sam konačno otvorila oči i shvatila da osoba koja treba biti uz mene, već i jest uz mene. Otvorite oči djevojke. To jedino bitno. Nekome ste možda fatalni i zanimljivi, a vi od cijelog tog samosažaljenja ne vidite dalje os svog nosa.

Uživajte dok ste singl. Uživajte i dok ste u vezi. Samo nemojte brzati s ničim u svojem životu.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

QUEER, GEEK &OMG
I to se proizvodi


Hipster Dyke
Od L do Z


Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Josipa Petek
Bi-spolarizacija


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike