Glumački koktel

Glumački koktel

Najveću je prašinu i medijsku pozornost prošlog mjeseca među LGBT celebovima podigla Jodie Foster svojim autanjem na dodjeli Zlatnih globusa, gdje je primila nagradu za životno djelo. Iako su svi svjetski mainstream mediji s oduševljenjem prenijeli vijest, sa strane same zajednice pojavili su se komentari kako je rekla premalo i sa prevelikim zakašnjenjem. U njenu je obranu stao glumac i bloger George Takei koji je pozvao na razumijevanje Foster, „jer nismo bili u njenoj koži“. Kako je rekao, toliko često unutar zajednice želimo da naši predstavnici budu super-ljudi, i čine ono što milijuni još uvijek ne mogu, što znači živjeti otvoreno svoje identitete i voljeti pred kamerama javnosti. „Iako je govor bio elokventno neobičan, bio je i duboko dirljiv a izreći ga dok primate nagradu za životno djelo je bila trauma za sebe“, zaključuje omiljeni Takei.

Poput Whoopi Goldberg, za svoj aktivistički angažman nedavno je nagrađena i Katy Perry od strane Trevor Projecta, helplinea za pomoć mladim LGBT osobama. U svom govoru Perry je opisala kako je odrasla u netolerantnom okruženju te se borila da ne ostane zarobljenja u ograničenom mindsetu svoje okoline. Kako je to izgledalo pogledajte gore.

Iz ormara, iako u njemu nije ni bio već duže vrijeme, izašao je i simpatični glumac Victor Garber kojeg, između ostalog, mnogi najbolje pamte po ulogama u filmu ‘Titanic’ i seriji ‘Alias’. U intervjuu kojim je promovirao svoju novu seriju ‘Deception’ glumac je potvrdio novinaru da su navodi s Wikipedije (!) da već duži niz godina živi s Rainerom Andersenom istiniti. „Ne govorim često o tome, ali svi znaju“, iznenađeno je reagirao Garber.

Čestitke ovog mjeseca idu i Rosie O’Donnel i njezinoj supruzi Michelle Rounds koje su svoju sreću zbog rođenja kćerkice Dakote obznanile putem Instagrama. Ovo je peto dijete Rosie (prvih četvero je dobila u braku s bivšom suprugom Kelli Carpenter) i prvo za Michelle. Dame su brak sklopile prošlog lipnja, a prema navodima glasnogovornika, i majke i beba su sretne i zdrave.

Novi projekt sprema Cher i to za kanal Logo. Kako prenosi The Hollywood Reporter, Cher je potpisala ugovor za kreaciju nove serije, čiji su naziv i konkretna premisa nepoznati, no sigurno je da će se odvijati u Hollywoodu šezdesetih godina prošlog stoljeća. Logo se zagrijao za scenarij pilot epizode oskarovca Rona Zimmermana, s kojim je Cher svojedobno dejtala, no sada su – čini se – samo dobri poslovni partneri.

Kad smo kod povratka u prošlost, od sredine ovog mjeseca rebootan je i famozni ‘Sex and the City’. Nova serija u produkciji mreže CW prati avanture šesnaestogodišnje Carrie Bradwshaw koju tumači AnnaSophia Robb, mnogo prije nego što je postala slavna kolumnistica i tražila sebe u svijetu odraslih. Prva će sezona imati 13 epizoda te će se poprilično razlikovati od orignala koji je producirao HBO- a kako to izgleda, provjerite u traileru:

S druge pak strane možemo se veseliti novom AbFab projektu. Posljednjih su se mjeseci mogle čuti glasine kako se sprema dugometražni film s Patsy i Edinom, a isto je novinarima prošlog tjedna potvrdila Joanna Lumley. Scenarij će pisati druga polovica tandema Jenifer Saunders.

Leave a Reply