FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Roditelji ratuju protiv Zdravstvenog odgoja; profesori protiv ‘Finih mrtvih djevojaka’

objavljeno:

27. 01. 2013.
Roditelji ratuju protiv Zdravstvenog odgoja; profesori protiv ‘Finih mrtvih djevojaka’

Fame o Zdravstvenom odgoju i predstavi ‘Fine mrtve djevojke’, koje posljednjih tjedana najviše zaokupljaju hrvatski medijski prostor, ne jenjavaju.

Tako je uprava Osnovne škole Sesvetski Kraljevac prijavila policiji agresivnu majku koja je prijetila jednoj od nastavnica koja je na satu razrednog odjela od učenika zatražila da anonimno napišu pitanja koja ih zanimaju vezana za spolnost, pubertet i seksualnost kako bi se što bolje pipremila za temu Komunikacija o spolnosti. Dan kasnije defektologinja škole primila je anonimni poziv majke jednog od sedmaša iz tog razreda, koja je zaprijetila fizičkim nasiljem ako nastavnica na svojim satovima bude ponovno spominjala tu temu – prenose portali danas.hr i nastavnici.org. Nezadovoljna je majka dan kasnije zvala i školsku psihologinju koju je optužila da je učenike u prvom polugodištu vodila na neprimjerenu predstavu punu seksa (‘Sasvim sam se popubertetio’ u Žaru ptica).

Kazališne muke vode se i u jednoj zagrebačkoj gimnaziji, kako navodi portal Slobodne Dalmacije, gdje profesorica nije dopustila učenicima da gledaju predstavu Dalibora Matanića ‘Fine mrtve djevojke’. Naime, kako je predstava koju je razred trebao pogledati otkazana, učenici su predložili potonju na što je profesorica odgovorila da „prema njezinom mišljenju Ministarstvo ne bi dozvolilo da učenici gledaju dotičnu predstavu“.Kako je odgovorilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa; učenicima i školama nije zabranjeno gledanje spomenute predstave. Štoviše, osudili su zabranu plakata i time pokazali da je sporni čin Bandićeva uklanjanja plakata nasilje nad kulturom i slobodom umjetničkog izražavanja.

U slučaju osnovne škole iz Sesvetskog Kraljevca policija vrši istragu i ispitivanja roditelja umiješanih u incident prijetnje djelatnicima škole, dok će u drugom Agencija za odgoj i obrazovanje provesti nadzor nad spornom profesoricom.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike