FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Promocija istospolnih brakova na – Super Bowlu!

objavljeno:

25. 01. 2013.
Promocija istospolnih brakova na – Super Bowlu!

autor:Super Bowl jedna je od najgledanijih sportskih manifestacija na svijetu, a sve se čini kako će ovaj Super Bowl uvelike biti obilježen istospolnim brakovima.

Ragbijaš Brendon Ayanbadejo iz kluba Baltimore Ravens (na slici) najavio je kako će “iskoristiti” Super Bowl kako bi upozorio kako bračna jednakost još uvijek nije postignuta u Americi. Inače, borba za LGBT prava nije mu strana – jedan je od prvih sportaša uopće koji je dao jasnu podršku istospolnim brakovima još 2009. godine, a trenutno se savjetuje s LGBT aktivistima kako bi mogao, kao sportaš, promovirati istospolne brakove na utakmici koja će se održati 3. veljače 2013. godine.

“Odrastao sam među gej ljudima i znam sa kakvim se problemima susreću u životu. To treba prestati, i oni su ljudi kao i mi. Želim im pomoći koliko mogu, a ovo je idealna prilika za to. Društvo treba biti liberalno i puno razumijevanja. Za mene je mnogo gora stvar po brak to što se Britney Spears pijana uda za nekog i onda poništi brak poslije samo nekoliko dana”, izjavio je ragbijaš za američke medije.

Organizacija Think Progress istaknula je da je Ayanbadejo je strejt model saveznika: nogometna zvijezda koja je upravo saznala da će biti na Super Bowlu i reagirala tako da traži što može napraviti za podršku LGBT zajednici. Puno pojedinaca će reći nešto, ali rijetko tko će preuzeti ovakvu inicijativu.”

No, ragbijaš je odao i tajni motiv svoje borbe za LGBT prava – san mu je biti gost u emisiji Ellen.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike