- Queer.hr - http://queer.hr -

Talijanski premijer po političke bodove homofobijom

Posted By Dina J. On January 21, 2013 @ 11:06 am In Flash,Međunarodna,Politika | No Comments

Talijanski premijer u ostavci Mario Monti izjavio je da se protivi istospolnim brakovima i usvajanju dece u takvim zajednicama u nedavnom televizijskom intervjuu kojega je dao u sklopu svoje predizborne kampanje.

“Smatram da obitelj treba sačinjavati jedan muškarac i jedna žena i da je neophodno da djeca odrastaju sa majkom i ocem”, izjavio je samo mjesec dana prije nego će pokušati osvojiti još jedan mandat. Dodao je i da “parlament može pronaći druga rješenja za druge vrste zajednica i kohabitacija”, a ovo je prva izjava u 14 mjeseci njegove vladavine koja se tiče istospolnih parova i njihovih prava.

Pitanje istospolnih brakova postalo je aktualno u Italiji nakon što je Vrhovni sud donio presudu kojom je odlučeno kako je presuda o dodijeljivanju djeteta partnerici koja je ostavila svog supruga zbog druge žene valjana i ispravna (KlikKlik [1]). Monti je odlučio javno obzaniti svoj stav spram istospolnih brakova nakon što je dva tjedna za redom počeo bilježiti manju podršku javnosti – naime, tek je nešto manje od 15 posto glasača izjavilo kako je on njihov kandidat.

Za usporedbu, Berlusconija podržava čak 26 posto glasača i zahvaljujući njegovim izjavama (KlikKlik [2]), podrška i dalje raste.

 


Article printed from Queer.hr: http://queer.hr

URL to article: http://queer.hr/30030/talijanski-premijer-po-politicke-bodove-homofobijom/

URLs in this post:

[1] KlikKlik: http://queer.hr/29796/konacno-nesto-zakonski-pozitivno-za-lgbt-osobe-u-italiji/

[2] KlikKlik: http://queer.hr/29424/berlusconi-ne-odustaje/

Copyright © 2011 Queer.hr. All rights reserved.