FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Talijanski premijer po političke bodove homofobijom

objavljeno:

21. 01. 2013.
Talijanski premijer po političke bodove homofobijom

autor:Talijanski premijer u ostavci Mario Monti izjavio je da se protivi istospolnim brakovima i usvajanju dece u takvim zajednicama u nedavnom televizijskom intervjuu kojega je dao u sklopu svoje predizborne kampanje.

“Smatram da obitelj treba sačinjavati jedan muškarac i jedna žena i da je neophodno da djeca odrastaju sa majkom i ocem”, izjavio je samo mjesec dana prije nego će pokušati osvojiti još jedan mandat. Dodao je i da “parlament može pronaći druga rješenja za druge vrste zajednica i kohabitacija”, a ovo je prva izjava u 14 mjeseci njegove vladavine koja se tiče istospolnih parova i njihovih prava.

Pitanje istospolnih brakova postalo je aktualno u Italiji nakon što je Vrhovni sud donio presudu kojom je odlučeno kako je presuda o dodijeljivanju djeteta partnerici koja je ostavila svog supruga zbog druge žene valjana i ispravna (KlikKlik). Monti je odlučio javno obzaniti svoj stav spram istospolnih brakova nakon što je dva tjedna za redom počeo bilježiti manju podršku javnosti – naime, tek je nešto manje od 15 posto glasača izjavilo kako je on njihov kandidat.

Za usporedbu, Berlusconija podržava čak 26 posto glasača i zahvaljujući njegovim izjavama (KlikKlik), podrška i dalje raste.

 


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike