FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Gradimo ponosnije sutra – Zagreb Pride poziva na organizaciju Povorke ponosa

objavljeno:

17. 01. 2013.
Gradimo ponosnije sutra – Zagreb Pride poziva na organizaciju Povorke ponosa

Zagreb Pride 2013.

Gradimo ponosnije sutra – Zagreb Pride poziva na organizaciju Povorke ponosa

U svjetlu nedavnih događanja oko Zdravstvenog odgoja te povlačenja Gavellinih plakata koji su pokazali povećani interes građana da se aktiviraju i glasno izraze svoj stav, današnji poziv Zagreb Pridea mogao bi polučiti velikim odazivom.

Naime, udruga koja organizira zagrebačku Povorku ponosa objavila je tradicionalni godišnji poziv na sudjelovanjem u organizaciji narednog Zagreb Pridea, u sklopu Organizacijskog odbora Povorke ponosa (OOPP) koji će djelovati od veljače do lipnja 2013. godine. „U lipnju će se održati povorka, kada ćemo tradicionalno u duginim bojama ponosno proći ulicama i trgovima Zagreba“ – kažu u Zagreb Prideu, i najavljuju da će ova godina biti velikom prekretnicom za položaj LGBTIQ osoba u našoj zemlji: „Velike stvari već se događaju i danas, i stoga se trebamo organizirati i mobilizirati kao nikada ranije!“

Uvod u Pride-aktivizam

Organizacijski odbor bavit će se samom povorkom, ali i raznim drugim događanjima, najavljuju, te objašnjavaju područje djelovanja za zainteresirane. Naime, osim same pripreme Povorke, volontiranje u OOPP-u pruža mogućnost odabira teme, slogana te vizualnoga identiteta Povorke ponosa, rada s medijima i političkim strankama te institucijama, kao i osmišljavanje i organiziranje popratnih događanja – Pride weeka.

Organizacijski odbor Povorke ponosa (OOPP) je otvorena volonterska grupa koja osmišljava i stvara Povorku ponosa te Pride week, a sve to na principima izravne demokracije, timskog rada i suradnje. Pride week je tjedan kulturnih, političkih i socijalnih aktivnosti koje organizira OOPP koje za cilj imaju suzbijanje svih oblika diskriminacije, promicanje kulture nenasilja i uključivosti te osnaživanje i pružanje podrške pripadnicima LGBT zajednice.
Povorka ponosa Zagreb Pridea je godišnji LGBTIQ prosvjedni marš s političko-zabavno-kulturnim programom koji se kontinuirano održava u lipnju od 2002. godine u Zagrebu. Povorka ponosa predstavlja centralni, godišnji, javni, nekomercijalni i politički LGBTIQ događaj koji promiče ljudska prava LGBTIQ osoba, nenasilje, pravo na javno okupljanje i djelovanje, nepovredivost ljudskog dostojanstva, te slobodu izražavanja i kretanja.

„U početku rada OOPP-a sastanci se održavaju obično jednom tjedno, gdje se po potrebi podijele radni zadaci na kojima članice i članovi rade do dogovorenog termina. Kako se vrijeme Povorke ponosa približava, frekvencija sastanaka se pojačava, a mjesec dana pred Povorku sastanci se održavaju i nekoliko puta na tjedan. Na sastancima članice i članovi preuzimaju dio zadataka i organizacije na sebe, ovisno o slobodnom vremenu, željama i sposobnostima, pa se time i broj sati posvećenih radu u OOPP-u povećavaju.“ – uputili su zainteresirane.

Svi se mogu prijaviti

POGLEDAJTE GALERIJU S PROŠLOGODIŠNJE POVORKE!

„Bez obzira na prethodno volontersko i aktivističko iskustvo, tražimo motivirane ljude, spremne na timski rad, otvorenost i realizaciju ideja. Više je područja na kojima je moguće raditi unutar OOPP-a, a odnose se na rad na kulturno-zabavnom pretprogramu – Pride weeku, na PR-u i vizualnom identitetu, sigurnosti povorke, koordinaciji volontera, te naravno na osmišljavanju te realizaciji (nadamo se) još šarenije i veselije povorke no do sada.“
Ako želiš svojim idejama i angažmanom odlučivati o izgledu i programu Povorke ponosa, uključiti se aktivno u borbu za LGBT jednakopravnost, biti dio jedne velike lijepe i šarene priče – pridruži nam se – zaključuju.

Kako se prijaviti?

Za prijavu je potrebno ispuniti upitnik te ga poslati na e-mail: [email protected], a poziv je otvoren je do 1. veljače (petak). Prvi susret i upoznavanje bit će 4. veljače (ponedjeljak) u Zagrebu. Sve dodatne informacije možete dobiti na istu mail adresu, a upitnik preuzmite na njihovim stranicama ovdje: KliK!-na-upitnik.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike