FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

OMG! Jednorozi su postojali – i jahali su ih drevni korejski kraljevi

objavljeno:

13. 01. 2013.
OMG! Jednorozi su postojali – i jahali su ih drevni korejski kraljevi

autor:OMG!

OMG! Jednorozi su postojali – i jahali su ih drevni korejski kraljevi

Nacionalna novinska agencija Sjeverne Koreje objavila je bizarne vijesti da su korejski arheolozi pronašli ‘leglo jednoroga kojeg je jahao drevni korejski kralj’. Naveli su da se leglo nalazi na 200 metara od Yongmyong hrama u Pyongyangu. Reljefi na stijeni, koja se nalazi ispred legla, navode, vjerojatno potječu iz perioda kraljevstva Koryo (918. -1392.).

Nakon senzacionalističkih objava, javljaju se teorije da je riječ o krivom terminu – biće nazvano Kiringul, koje je prema arheolozima obitavalo u leglu, prema sjevernokorejskom znanstveniku Sixiang Wangu, daleko je od mitološkog konja s rogom na čelu. James Grayson, profesor korejskih studija na Sveučilištu Sheffield, rekao je za Guardian, da bi se radilo o ‘četveronožnoj zvijeri s glavom zmaja’, a njegov kolega Sukyeon Cho, govori i o ‘tijelu jelena, repu krave, kopitima i grivom’ – ali također i o rogu na vrhu glave.

Bez obzira na možebitne anatomske analize jednoroga ili već kakvog mitološkog stvora, fantastičniji je fenomen sama sjevernokorejska medijska mašinerija – koja pretstavlja platformu za proizvodnju neobičnih vijesti – poput ‘božanskog rođenja’ Kima Jon drugog i ‘neobičnih čuda prirode’ koja su se događala kada je Zemlja oplakivala smrt Dragog vođe. Dok je još bio živ, izvještavali su, Kim je također izmislio hamburger, napisao 1500 knjiga dok je bio student i prvi puta kada je igrao golf – iz prvog je pokušaja pogodio svih 11 rupa.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike