FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Žene rulaju glazbenom demo scenom

objavljeno:

10. 01. 2013.
Žene rulaju glazbenom demo scenom

autor:



Nakon što smo vas pozvali da glasate za izvođače koji su u neku ruku prisutni na glazbenoj LGBT sceni na portalu Terapija.net, te na portalu Muzika.hr (KlikKlik) po objavi rezultata na oba portala možemo zaključiti jedno – žene rulaju glazbenom demo scenom, a postaju i ozbiljna konkurencija puno komercijalnijim hrvatskim glazbenicima.

Tri najpoznatija imena koja su se povlačila kao kandidati su dakako Le Zbor, U pol 9 kod Sabe i Žen, kao i Punčke koje su podržavateljice LGBT prava. Le Zborovke su po izboru čitatelja portala Muzika.hr zasjele na četvrto mjesto, dok je objavom rezultata na Glasa naroda 2012. na portalu Terapija.net postalo jasno kako su žene trenutno “vruća roba” na glazbenoj sceni – naše favoritkinje Punčke, U pol 9 kod Sabe i Žen zauzele su prva tri mjesta u kategoriji “najbolji demo/D.I.Y. bend u 2012. [domaći] po izboru čitatelja” i to redoslijedom kako su navedene.

U pol 9 kod Sabe su autorice najboljeg singla po izboru čitatelja, dok je Nina Romić autorica najboljeg domaćeg albuma izdanog u 2012. godini.

Čestitamo im svima na velikom uspjehu te se nadamo kako će se njihov put prema slavi nastaviti i dalje.

Ovom prilikom pozivamo vas i na zagrebačku premijeru dokumentarca “Aktivistički ljubavi film” autora Damira Radića i Sanje Ribičić-Radić u kojemu je predstavljena priča o “unlikely ljubavnom paru (spol, godine, centimentri) koji razbija sve predrasude”. Radi se dakako o ljubavnoj priči Mime Simić, a film će se prikazati u subotu 19. siječnja 2013. godine u 20 sati u kinu Tuškanac.

Nakon filma sve prisutne će svojim hitovima rasplesati U pol 9 kod Sabe te vam je ovo prilika da ih još jednom podržite i čestitate na velikom uspjehu – koji su već, jednako kao i najavljeni film, svoje priznanje dobili i kandidaturom na listi hrvatskih naj-lez trenutaka 2012. godine, za koje su se nagrade dijelile na posljednjem Zbeletronu prošle godine. Prisjetite se svih lez-highlightova: KliK! 


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti


Dina J.
Hipster Dyke


Marino Čajdo
Cocktail


Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop


Dominik Colins
Qoohanje za romantike