FOTOGALERIJA: Zbeletron na finjak – gala večer Lez of the 2012.

glasackilistic2

Na novoj lokaciji na samom vrhu popularne ‘Tkalče’ ( vjerojatno najteži toponim za izgovoriti svim turistima), u kafiću Je Veux (što je pak topomin zahtjevnog izgovora za tuzemce) održan je obljetnički, 50.-i po redu Zbeletron, u četvrtak 27. prosinca. Kako li se samo jubilej poklopio s prigodnim datumom, ostaje na razmatranje – čak možda i navodi na pomisao da su organizatori namjerno ubacili koji događaj tijekom godine ne bi li se mogli podičiti takvom brojkom na njenom samom kraju.

Obljetništvo su proslavili atipičnim formatom: ovaj put se uz žestok clubbing na lezbijski način upriličila i gala večer, uz dress code ‘na finjak’ i šarmantan voditeljski duo koji je entuzijastičnoj gomili prezentirao niz od čak 14 momenata koji su 2012. doprinijeli vidljivosti lez-fabuloznosti u državici.

Večernja toaleta, koje su se, (opet atipično) pridržavali i gosti, multimedijalna prezentacija uz duhovite opaske voditeljica, ‘hostesi’ i hostese – sve je to argumentiralo naziv ovog partija (‘ZbeLeTron a la Dajkfinjak’) koji je bio znatno više od toga.

Predstavljena ‘Lez’-dostignuća na području glazbe, književnosti, filma, aktivizma i sporta odjeknula su međutim ne samo aplauzom na događaju, nego i javnosti – interes i drugih medija, a ne samo LGBT prefiksiranih portala i društvenih mreža, pokazao je kako postoji širok interes za ono što lezbijske inicijative imaju za predstaviti i ponuditi.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU SA ZBELETRONA:

Kako je to točno izgledalo, pogledajte u galeriji,  a na nominirane se momente podsjetite na glasačkom listiću niže. U žestokoj je konkurenciji najveći uspjeh zabilježen kod glazbenih projekata, pri čemu su s titulama naj-lezičnosti ovjenčani Le Zbor, U pol 9 kod Sabe i ZbeLeTron, a mi smo posebno ponosni i na uspjeh kandidirane kolumne Queer.hr-a, Hipster Dyke. Od momenta do momenta pregled možete pročitati ovdje: KliK!-na-članak „Hrvatski naj-lez trenuci 2012. godine“, a idući nas ZbeLeTron organiziran povodom s posebnom prilikom, prema najavama organizatorica čeka već uskoro – naime kolektiv će napokon uz pravni status udruge dočekati 4. rođendan 01. veljače 2013. u Mediki – uz strano gostovanje – dolazi im u goste francuski izvođač s berlinskom adresom – Electrosexual.

Leave a Reply