FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Hejterska Nova godina

objavljeno:

25. 12. 2012.
Hejterska Nova godina

Duboko sam uvjeren da je, osim najzagriženijim partijanerima, doček Nove godine prestao predstavljati ikakvu važnost velikoj većini homosapiensa od 2000. godine pa nadalje. Nakon što su nas tada pošteno isprepadali i nabrijali iščekivanjem Y2K-a do 2012. i majanskog smaka svijeta malo čemu smo se u ovo božićno vrijeme mogli veseliti. Izgleda da su apokalipse jedini pravi triger da ludu zabavu „kao da nema sutra“ a kako smo jednu takvu već potrošili prije nekoliko dana, ostaje upitno što i kako za popularno zvanu iako daleko od toga – NAJLUĐU NOĆ U GODINI. Zapravo, slobodno se može reći da koliko god neki u ovo doba njeguju anti-božićno hejterski duh, toliko ja njegujem anti-novogodišnji. Nakon dočeka svih vrsta: od onih doma s roditeljima i susjedima do onih koji su završili pola sata nakon ponoći odlaskom doma ili odlaskom u vlastiti stan nakon tri dana – doživio sam ih sve i slobodno mogu zaključiti da što više nervoze i truda uložite u organizaciju i planiranje, toliko ćete manje zabave dobiti.

Nova Godina – praznik razbijanja

Upravo je zato ključno pravilo da se dočeku nove godine pristupi s nimalo ikakvih očekivanja. Jer suočimo se, nikada nije stvarno toliko zabavno koliko se svi prave da jest (a mediji tjeraju da se zabaviti moramo). Zamisliti scenu u kojoj vam se taksi ne pojavljuje ni nakon sat vremena, a kad konačno stigne, otmu vam ga pred nosom – dobar je početak. Također, osim novog broja u kalendaru ne predstavlja ništa, zbog čega je praznik na kojeg se imamo najmanje razloga nečemu veseliti osim razbijanju opijatima.

Sad kad smo to apsorbirali važno je imati mjeru kod spomenutog, iako sve ovisi o vlastitim preferencama. No nekako sumnjam da se ikome s više od dvadeset godina provodi večer s ultrapijanim ljudima koji govore besmislice pa im je besmisao slavlja prešao na još iritantniju razinu. Prednost je s druge strane da isti ti pijani ljudi neće biti svjesni koliko ste vi popili (osim ako konzumiraju nešto drugo) pa si možete dati malo oduška. Pazite u svakom slučaju da se ne nađete u istom prostoru s razbijačima-amaterima.

Namjerno sam odlučio u ovom tekstu preskočiti sugestije za doček. Osim što su oni queer nepostojeći (a ako i postoje sasvim sigurno neću najavljivati da Rush ima još jednu u nizu identičnih večeri, što NE kažem da ima, provjerite!) danas svatko posjeduje Facebook ili drugi alat pronalaženja sebi interesantnih partija. Preporučio bih pak da promislite gdje želite ići i što od dočeka očekujete: je li to druženje uz vino u atmosferi nečijeg stana ili partijanje u tri različita kluba. Imajte na umu da se prebaciti s jednog dosadnog mjesta na drugo neće biti tako jednostavno jednom kad taksistima krenu zvoniti telefoni.

Let us join hands and confess: Mrzimo dočeke!!

Također, uistinu je okej ako ne odete nikamo. Kadgod se rade istraživanja na temu dočeka više od polovice odgovori da namjeravaju mirovati kod kuće. Koliko se tih odgovora obistini ne znamo, no to nikako ne znači da je grozan način za provesti večer. Umjesto višesatnog dotjerivanja (popraćenog višesatnim last-minute shoppingom) otvorite bocu vina i nakon njih nekoliko psujte na prolaznike s balkona.

Na kraju krajeva, to je samo Nova godina. Što prije prihvatite činjenicu da se ne morate ludo i nezaboravno provesti te opustite – prije ćete u istoj uživati.

Nek vam je sretna!


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike