- Queer.hr - http://queer.hr -

Video s gej piratima hit na YouTubeu

Posted By Marino Čajdo On January 24, 2011 @ 6:57 am In Glazba,Kultura | No Comments

Cosmo Jarvis, većini svijeta do nedavno nepoznat indie glazbenik, na pravom je putu da zahvaljujući najnovijem uratku ‘Gay Pirates’ svojoj glazbi priušti pozornost kakvu mnogi smatraju da zaslužuje; između ostalih Stephen Fry koji je među prvima tvitao o pjesmi ali i Brian Eno koji za ovog mladog umjetnika već dugo vremena govori kao jednom od iznimnih kantautora koje ne vidite svaki dan. Video, koji možete pogledati u nastavku teksta je, kao i kod većine nezavisnih glazbenika koji tek započinju s gitarom i prosječnom kamerom za snimanje, niskobudžetan ali zabavan, duhovit i eye catchy.

Tema pjesme je zasigurno drugačija od svega što ste dosada čuli (barem u mainstream pop-u); a ideja videa i tekst pjesme daju zanimljivi prikaz ljubavne afere na piratskom brodu osuđene na propast – zaljubljeni pirati radije biraju skok s daske u smrt nego negiranje emocija. Kako je izjavio Cosmo Jarvis, htio je gej odnose učvrstiti u historijskom kontekstu, a koje je  bolje područje od mačističkog svijeta piratluka. Aranžman je jednako zgodan kao i video, s piratskim poskočicama „yo ho“ većina će refren pohvatati prije nego što ulove tekst ostatka pjesme.

Što reći, ‘Gay Pirates’ je pravo osvježenje u oceanu već prežvakanih It Gets Better videa i napornih celebrity pjesama LGBT podrške koja kako je iznenadno došla tako i brzo ostala zaboravljena. Jarvis trenutno priprema svoje drugi album za koji su ‘Gay Pirates’ jedan od tri najavna singla. Prvi, ‘Humanasyouhitc Sonofabitch’ dvostruko je CD izdanje također iznjedrilo niz subverzivnih hitova, i premda nemoguć za pronaći downloadable verziju, sadrži niz zanimljivih pjesama koje se mogu pogledati na autorovu YouTube kanalu.


Article printed from Queer.hr: http://queer.hr

URL to article: http://queer.hr/290/video-s-gej-piratima-hit-na-youtubeu/

Copyright © 2011 Queer.hr. All rights reserved.