Film “Gayby” pobjednik Merlinke!

Film “Gayby” pobjednik Merlinke!

Objavljeno je kako je pobjednički film na 4. Međunarodnom festivalu queer filma MERLINKA po odluci žirija američko ostvarenje “Gayby” scenarista i redatelja Jonathana Liseckog, u kojem glavne uloge igraju Jenn Harris, Matthew Wilkas, Mike Doyle. Ime filma je u biti složenica od riječi gay i baby – Gayby.

Tročlani stručni žiri Merlinka festivala (filmski kritičar Zoran Janković, povjesničar umjetnosti Miroslav Karić i urednik filmskog programa Doma omladine Boban Jevtić) u obrazloženju je istaknuo da je “Gayby” film “u kojem je izmiješano dosta toga teško spojivog, i premda se činilo da će film pokleknuti pred tom silinom utjecaja, Gayby na kraju biva odlično ostvarenje koje svojim urnebesnim humorom i beskompromisnim stavom pokazuje mogućnost da uspješno korespondira i sa publikom mimo LBGT univerzuma. Posebno se ističu vješto profiliranje iznimno dopadljivih i uvjerljivih likova i zaista izuzetan tekst”.

Festival MERLINKA je ove godine zabilježio osjetno veću posjećenost kao i broj prikazanih filmova, a zabilježio je i prve međunarodne posjete.

Trailer pobjedničkog filma pogledajte u priloženom videu:

 

Leave a Reply