- Queer.hr - http://queer.hr -

Seksi djedice u Speedo gaćicama postaju nova božićna tradicija!

Posted By Marino Čajdo On December 18, 2012 @ 10:15 am In Izdvojeno,Lifestyle,Sport | No Comments

Počelo je s njih petoricom, 16. prosinca 2000. godine na opće oduševljenje prolaznika koji su bili usred predbožićne konzumerističke strke, kada su uletjeli među njih i izazvali oduševljenje, vriskove i navijanje dok su trčali Newbury Streetom, iznimno popularnim odredištem za shopping u Bostonu. Noseći ništa osim crveno bijelih kapica Djeda Mraza, bijele brade i crvene slip gaćice.

Ideja je proizašla svega tjedan dana ranije prije prvog polu-nagog predbožićnog sprinta: sjedeći u svom omiljenom bircu i nezadovoljni životnom kolotečinom odlučili su učiniti nešto zabavno. Akcija je trebala biti svojevstan flash mob, a nimalo pesimistično očekivali su te subote privući makar dvadeset podržavatelja koji bi potrčali s njima.

Međutim, sudbina je htjela da sudbonosnu prvu utrku odrade sami. Nakon par žestica u obližnjem bircu i naoružani kazetofonom s kojeg je treštao ‘The Muppets Christmas Carols’, započeli su jednu od najpoznatijih američkih, slobodno možemo reći, božićnih tradicija novijeg doba.

Nakon početnog iznenađenja bilo je jasno kako utrku, zbog očiglednog interesa javnosti, treba usmjeriti k društveno angažiranim ciljevima te je tako nastao SSRun ili Santa Speedo Run. Od početnih pet u Bostonu se danas okupi oko 500 sudionika a u posljednjih 12 godina sakupili su preko milijun dolara za različite organizacije za djecu.

Što je još važnije, inicijativa se proširila na niz drugih gradova. Svoje SSRunove danas imaju Toronto, Atlanta, Chicago pa čak i Tampa Bay – iako je teško povjerovati da je u ovo doba u tom jednako hladno kao i u ostalima.

Pogledajte video s bostonskog maratona, koji je ove godine okupio oko 700 sudionika unatoč ledenoj kiši koja je padala i Tampa Baya gdje je oko 200 sudionika skupilo 30 tisuća dolara.

Bravo za seksi djedice!

[1]

[2]

[3]

[4]


Article printed from Queer.hr: http://queer.hr

URL to article: http://queer.hr/28852/seksi-djedice-postaju-nova-bozicna-tradicija/

URLs in this post:

[1] Image: http://queer.hr/web/wp-content/uploads/images/ssrun2.jpg

[2] Image: http://queer.hr/web/wp-content/uploads/images/ssrun3.jpg

[3] Image: http://queer.hr/web/wp-content/uploads/images/ssrun4.jpg

[4] Image: http://queer.hr/web/wp-content/uploads/images/ssrun5.jpg

Copyright © 2011 Queer.hr. All rights reserved.