- Queer.hr - http://queer.hr -

Top 5 ZbeLeTron hitova!

Posted By Marino Čajdo On January 20, 2011 @ 7:58 am In Glazba,Kultura | No Comments

Po izboru DJ Nore!

ZbeLeTron večeras slavi drugi rođendan. Da, baš drugi. Ne peti kako ste vjerojatno pomislili, samo su vam alkohol i rakije popile pamćenje zadnje dvije. Dvije godine svako drugo-trećeg četvrtka u mjesecu nalazili smo se u prostorima Funka, pili, družili se i plesali uz osebujan glazbeni izbor rezidentice Nore [1] koja je postala zaštitno lice i ton ZbeLeTrona. Samo za vas, uoči večerašnjeg partija, pripremila je top listu najvećih hitova ZbeLeTrona. U vlastitom izboru, dakako.

Radi se o izvođačima i pjesmama koje su postali prepoznatljivi na ZbeLeTronovim partijima proteklog razdoblja. Kako kaže Nora, „nema puno nove glazbe u selekciji, ali ovo su naši hitovi“. Na moje žaljenje nisu uključeni Editorsi i ‘Papillon’, no uvjeren sam da će čitateljima svaka od navedenih stvari evocirati neku od burnih večeri u protekle dvije godine. Pa krenimo:

 


 

5. Thieves Like Us – ‘Drugs in My Body’
Jedna od maltene besmrtnih ZbeLeTron himni. Nemam što reći osim da je stvar sjajna, a odličan je i remiks od Designer Drugs. Plus, curke ju jako vole.

 

4. Simian Mobile Disco – ‘Love’
Svašta se okretalo na ZbeLeTronima od SMD; no, ‘Hustler’ je s vremenom dosadio, a njihova suradnja s Beth Ditto ne paše svima uvijek.
Ova oda ljubavi djeluje uvijek i na svakoga, uspije pokrenuti ekipu – jer sve što trebamo znati je ljubav i ljubav je sve što trebamo znati. A to svi znamo. :)

 

 

3. Shiny Toy Guns – ‘Le Disko’
Bend koji mi je bio zanimljiv dok nije promijenio pjevačicu. Prvi album je imao čak tri službene verzije, a jedan od spotova kao i riječi govore zašto sam baš ovu pjesmu odlučila uklopiti u naš ZBLT Best of.

 

2. Bloc Party – ‘Banquet’
U Boyz Noise remiksu svakako jedna od stvari na koju đipamo od samih početaka. Zašto tako uporno i tako dugo? Jer baš volimo uzviknuti „She don’t think straight!“

 

1. Gossip – ‘Listen Up’
Gossip nas prati od početka i još nisu dosadili. ‘Listen Up’ je, rekla bih, pjesma s najvećim brojem puštanja na ZbeLeTronu a osim te smo čuli i ‘Standing in the Way’ i ‘Heavy Cross’. U nekim trenutcima.

 

 


Naravno, postoji još puno toga što nije navedeno a možda se trebalo. Za čuti ostatak zaputite se večeras prema Mediki. Tulum počinje u 22h, trajat će do četiri, a ne zaboravite ni na aukciju koja kreće oko pola ponoć. „U dvije godine vrtilo se mnogo glazbe na našim partijima, pa ovom prilikom želim zahvaliti svima koji su surađivali s nama, gostovali i zabavili nas. Bez vas i vaše glazbe, ZBLT bi preminuo od dosade još kao dojenče“, za kraj nam je poručila DJ Nora.

Osim nje, večeras će nas razgibati nova uzdanica ZbeLeTrona Tzayka i riječko pojačanje J-Zlo.

Vidimo se.

 

Foto: F. Žilić / ZbeLeTron

Article printed from Queer.hr: http://queer.hr

URL to article: http://queer.hr/288/top-5-zbeletron-hitova/

URLs in this post:

[1] rezidentice Nore: http://queer.hr/component/content/article/1048

Copyright © 2011 Queer.hr. All rights reserved.