FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Gwist: LGBT televizija i na internetu!

objavljeno:

13. 12. 2012.
Gwist: LGBT televizija i na internetu!

Gay with a Twist, ili skraćeno Gwist, novi je kanal usmjeren primarno prema LGBT zajednici. Ne televizijski, jer se radi o online projektu čija će platforma biti popularni YouTube koje se u posljednjih godinu-dvije nametnuo kao posve uobičajen za prezentacije nezavisnih inicijativa ove vrste. YouTube kanal ovog imena pokreće Matt Farber, osnivač gej programa Logo na kabelskoj televiziji, a zajedno s potpredsjednikom Brianom Tollesonom odlučio je pokviriti i Tube.

Lansiranje kanala predviđeno je za 14. siječnja a objedinit će deset postojećih i novih sadržaja. Cilj je Gwista, naime, na jednom mjestu na YouTubeu okupiti najpopularnije i najzabavnije sadržaje. „Online video mreža očekivan je idući korak u evoluciji gej medija i zabave“, izjavio je Farber za Hollywood Reporter dodajući kako je, u njegovom mišljenju, budućnost medija upravo na društvenim mrežama kada je u pitanju brzo informiranje. „U vrijeme kada televizijski kanali postaju posve jednolični s ciljem da privuku što više gledatelja, njima suprotno online video servisi lakše dolaze do ciljane skupine“, rekao je uvjeren kako je ovo pravo vrijeme za Gwist.

Zasada su svoje sudjelovanje u projektu najavili The Randy Rainbow Show (serija kratkih parodija na celebove od strane YouTube zvijezde Randyja Rainbowa), Judy Gold sa projektom još nepoznatog naziva koji će u duhovitoj maniri showowa poput ‘Mijenjam ženu’ spariti jedan istospolni i raznospolni par kako bi duhovito dokazali kako su bračni problemi univerzalni, Miss Richfield 1891. Koja će davati teatralne savjete gledateljima, Louis Virtel (inače s mreže Logo) koji će analizirati popu kulturu i njene idole u seriji ‘So Wrong!’, Amy Goldstein/Steve Chivers koji će u ‘LoveN Mo’ kao lezbijke davati seks savjete strejt muškarcima, popularni Steam Room Stories (priča iz sauna podsjetite se na OVOM linku), Gay Snackbites sa stand-up komičarskim nastupima i Tina Cesna Ward, čiji projekt još nije javno obznanjen, no činjenica da se radi o autorici hvaljenog ‘Anyone But Me’ obećava.

Iako je svaki od projekata uživao posebnu popularnost i prije, očekuje se da će zajednički nastup na kanalu omogućiti bolju promociju ali i kvalitetnije sadržaje zbog produkcijskog tima iza projekta. Evo previewa što na Gwistu očekivati, a hoće li stvarno biti začinjen, doznati ćemo za mjesec dana.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti


Kosmogina
Pitchkanterije


Dina J.
Hipster Dyke


Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Marino Čajdo
Cocktail


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop


Dominik Colins
Qoohanje za romantike