FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Kalifornija odlikovala gej izviđača

objavljeno:

6. 12. 2012.
Kalifornija odlikovala gej izviđača

autor:Izviđač iz Kalifornije koji je trebao dobiti prestižno izviđačko odlikovanje Eagle Scout Badge, no ono mu je bilo uskraćeno radi činjenice što je gej, dobit će umjesto toga odlikovanje kalifornijske državne Skupštine.

Ryan Andresen, osamnaestogodišnjak (na slici), pristupio je izviđačima dok je imao šest godina, a u 12 godina svoje izviđačke karijere uspio je ispuniti sve uvjete za Eagle Scout Badge, no, za homofobni izviđački vrh ništa nisu značili njegovi uspjesi te mu je nagrada uskraćena jer je – gej!

Na nepravdu učinjenu od strane homofobnog izviđačkog saveza prva je reagirala sama majka oštećenog koja je pokrenula peticiju na Change.org koja je na kraju sakupila preko 430.000 potpisa. Niti tako veliki broj podržavatelja nije uspio preobratiti homofobni izviđački savez koji je ostao vjeran svojoj homofobnoj politici i pravilima koja zabranjuju gejeve u izviđačima.

No, Ryan samo nije dobio odlikovanje, ali je zato radi njihove homofobije dobio školarinu u visini od 20.000 kuna kad se pojavio kao gost u emisiji Ellen, i upoznao bitne kalifornijske političare.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

Dina J.
Hipster Dyke


Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Marino Čajdo
Cocktail


OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop


Dominik Colins
Qoohanje za romantike