FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

I Gandalf bi sine…

objavljeno:

5. 12. 2012.
I Gandalf bi sine…

autor:Sir Ian McKellen, glumac, autani gej i borac za LGBT prava poručio je povodom promocije svojega filma “Hobit” kako bi bilo predivno da se pri povratku na Novi Zeland na kojemu je snimao trilogiju “Gospodar prstenova” kao i “Hobita” može vjenčati.

McKellen je izjavio: “Nadam se da kad se vratim u Međuzemlje ću se moći vjenčati tamo”, te je nastavio kako podržava “uzbudljive izglede” za postizanje bračne jednakosti na Novom Zelandu.

Kako je dugo vremena proveo na Novom Zelandu glumeći moćnog čarobnjaka Gandalfa, počeo je smatrati Novi Zeland svojim “duhovnim domom” te je napomenuo kako je to prva zemlja na svijetu koja je dala ženama pravo glasa te da se svijet ugledava u tu zemlju kao zemlju “društvenog napredovanja”.

Ovaj 73-godišnji glumac ispričao se što nije mogao prisustvovati promociji jer je dio programa edukacije mladih o LGBT pravima u organizaciji Stonewalla.

“Ništa u životu nije važnije za mene nego pomagati gej mladim ljudima da shvate da su bolji dani ispred njih”, poručio je Gandalf mladima.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike