- Queer.hr - http://queer.hr -

Gejevi u turskoj vojsci bit će protjerani?

Posted By Dina J. On November 26, 2012 @ 4:00 pm In Flash,Međunarodna,Politika | No Comments

Iz turske vojske poručili su kako će gej vojnici biti otpušteni iz vojske zbog svojeg “životnog stila”.

Novi vojni kod će gejeve označiti kao “neprirodnu neizbježnost” te će se sklonost prema istom spolu tako naći na popisu nečasnih razloga za vojni otpust poput ubojstva, prevare i podmićivanja te će se kažnjavati zatvorskom kaznom u trajanju od jedne godine.

U ožujku ove godine, gejevi su morali dokazivati svoju orijentaciju kako bi mogli izbjeći služenje obaveznog vojnog roka. Armagan Kuloglu, umirovljeni general turske vojske, rekao je za BBC da bi gej muškarci u vojsci mogli izazvati “disciplinske probleme” i stvoriti potrebu za “odvojenim objektima, odvojenim spavaonicama, tuševima, trening područjima” te da je to jedan od razloga zašto su odlučili gejeve poštediti vojske.

Dokazivanje svoje orijentacije, gejevi su morali potkrijepiti slikovnim dokazima te mnogi gejevi koji su na taj način izbjegli odsluženje vojnog roka strahuju da bi netko mogao te dokaze iskoristiti u svrhu ucjene.

Očigledno je u turskoj vojsci bitnija seksualnija orijentacija od vojne sposobnosti pošto i prema turskim vojnim bolnicama, sklonost prema istom spolu se još uvijek tretira kao bolest.


Article printed from Queer.hr: http://queer.hr

URL to article: http://queer.hr/28195/gejevi-u-turskoj-vojsci-bit-ce-protjerani/

Copyright © 2011 Queer.hr. All rights reserved.