FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Koncert na L-festu!

objavljeno:

14. 11. 2012.
Koncert na L-festu!

autor:L- fest, festival lezbijskog stvaralaštva najavio je koncertnu poslasticu s bendom U pol’ 9 kod Sabe, Drvenom Marijom i Ksenijom Jus.

Koncert će se održati u KSET-u, 17. studenog od 21 sat, a organizatorice poručuju: “Subota je dan za izlazak, subota je dan za đuskanje! Bit će to luda noć, predosjećamo to! Pripremite glasnice jer pjevat ćemo i vrištati zajedno!”

U pol’9 kod Sabe potpisuju underground himne zagrebačke feminističke queer  scene, pjesme: „Prihvaćam sve“, „Veseli svaki me kraj“, „Želim biti strejt“..  Akustični aktivizam smatraju kičmom bendovske koncepcije, a trenutno ih možete čuti kako rasturaju na Ceneru na Stojedinici.

Uz njih, nastupiti će svima poznata Drvena Marija, možda solo, možda u duetu – odgovore na sva pitanja što će ovaj put izvesti glasnice popularne Mima Simić, šefice i osovine benda, možete provjeriti svojim dolaskom.

Osim navedenih izvođača poznatih zagrebačkoj queer sceni, u subotu ćete imati priliku poslušati i slovensku kantautoricu, skladateljicu i pjesnikinju Kseniju Jus, koja je autorica osam glazbenih zbirki.

“Autorski jezik, kojim govorim je buntovnička poezija slobodnog formata. Osobne slobode, koje živim u zemlji krutoga kapitalizma – kojega mi zadnjih dvadeset godina nameću svekolike političke elite, ne može mi uzeti nitko. Razlog je jednostavan: pošto nemam više ništa što bih još mogla izgubiti. Život sam još u mladoj dobi posvetila istraživanju i praćenju umjetnosti, tijelo sam nedavno darovala u znanstvene svrhe. Trenutno jesam. I jednom me neće biti. Imam dakle sve i ujedno ništa. Strah pred bilo kakvim gubitkom nadomjestio je osobnu vjeru u ljude. Mala greška čovječanstva je da na žalost dopušta “psihopatskim zvijerima s ljudskim licem” da u ime nacionalnih interesa siju strah, bijedu, smrt, bolest. Vrijeme je da strah potraži primjereniji planet. U odsutnosti straha je naime ljudsko lice prijaznije/ljubaznije. To što moje vrijeme u ovom trenutku najviše treba je prijaznost/ljubaznost. Ukoliko je jedini put do ljubaznosti pobuna, onda ću se s poezijom vlastitog autorskog jezika buniti protiv gubitka ljudskog dostojanstva do zadnjeg daha”, istaknula je Jus o svojem radu.

Vidimo se u KSET-u!


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike