FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Izađite iz ormara na predstavu – s ormarima! + FNC nagradna

objavljeno:

10. 11. 2012.
Izađite iz ormara na predstavu – s ormarima! + FNC nagradna

FOTO: Gravitacija + Sljepilo na brzinu

Cirkuski vikend nastavlja se večeras i sutra u Sceni Travno i Jedinstvu izvedbama ‘L’Autre’ i ‘Slavuj’.

Claudio Stellato, multidisciplinarni umjetnik, donosi ‘L’Autre’, plod višegodišnjeg istraživanja jezika pokreta te odnosa tijela i objekta. U mračnom, misterioznom prostoru scene varaju oko publike. Vode nas u svijet u kojem se tijelo usudi ići izvan svojih ograničenja, gdje se zakoni fizike izazivaju, a vrijeme i prostor savijaju. Događanja se čine nemogućima, što stimulira imaginaciju i misli publike. Svjedočimo uvrtanju stvarnosti, neživi predmeti oživljavaju, izazivajući naše koncepte normalnoga. Predmeti postaju autonomni akteri, krećući se neovisno, van racionalne kontrole. Tijelo i predmeti se isprepliću, sukobljuju, govore jedno drugome.

NAGRADNA!!
Queer.hr daruje dvama sretnim čitateljima po dvije ulaznice za obje večerašnje izvedbe.

Odgovore na nagradno pitanje „Koji se po redu Festival novog cirkusa trenutno odvija u Zagrebu?“ šaljite na [email protected] zajedno s podatcima te izvedbom koju želite gledati (‘L’Autre’ ili ‘Slavuj’). Dobitnike ćemo obavijestiti do 16h.

U tom nadrealnom okruženju umjetnik inkarnira sebe, ali i ono „drugo“; svjesno „ja“ i podsvjesno, imaginarno „ja“ koegzistiraju u istome tijelu. „Drugo“ je ludilo koje nosimo u sebi, zbunjenost i instinkti, izokrenuta logika i istinski osjećaji, dijete u odraslome tijelu.

‘L’Autre’ igra u Sceni Travno večeras i sutra (subota i nedjelja) u 20h.

Poseban je sadržaj na ovogodišnjem Festivalu novog cirkusa i izvedba hrvatske novocirkuske skupine ‘Triko’ koja će predstaviti svog ‘Slavuja’ u 22h u Jedinstvu.

Ova je cjelovečernja klaunska predstava za odrasle drugi je dio trilogije koju Triko radi u suradnji s klaunskom pedagoginjom Lee Delong po tehnikama škole Jacquesa Lecoqa (prethodila joj je predstava „Kikiriki“, a slijedit će ju predstava „Dvije i pol sestre“). Otac i majka klaunske obitelji Koko očajnički pokušavaju udati kćer, čudnu neku biljku koja u srednjim godinama još uvijek živi s roditeljima. Kroz želje, strahove, ljubomore i nadanja plete se topla ljudska priča o potrazi za ljubavi i srećom.

Više o ‘Trikou’ pročitajte u najavnom tekstu festivalskog vikenda (klik).

~ Nakon izvedbi ovog vikenda, Festival novog cirkusa nastavlja se 20. i 21. prosinca kada ćemo gledati ‘Magical’ i nazočiti novom Freaky Fridayju. Ulaznice za izvedbe potražite u Dancing Bearu (Gundulićeva 7) i Octopus Piercing Studiju (Gundulićeva 37) – 80kn za ‘L’Autre’ te 60kn za ‘Slavuja’.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike