FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Prvi veliki korak u Francuskoj za istospolne brakove!

objavljeno:

8. 11. 2012.
Prvi veliki korak u Francuskoj za istospolne brakove!

autor:Na tisuće osoba sakupilo se u Parizu u srijedu navečer kako bi dali podršku istospolnim brakovima i mogućnosti da LGBT osobe posvajaju djecu.

Ovaj skup reakcija je na odobrenje nacrta zakona kojega je vlada predsjednika Hollandea prihvatila te su okupljeni skandirali “Jednakost sada!” kako bi iskazali podršku zakonu kojemu se protivi francuska crkva te desno orijentirani političari.

Očekivano najglasniji protivnici su članovi stranke Nicolasa Sarkozya koji su doslovno zgroženi odlukom vladajućih te napominju kako će odobrenje ovog zakona označiti “kraj obitelji, kraj djece, te katastrofu za naciju”.

No, preko nekoliko tisuća podržavatelja pokazali su kako je samo pitanje vremena kada će ovaj zakon stupiti na snagu pošto su rezultati anketa i više nego ohrabrujući – preko 65% Francuza podržava istospolne brakove, dok 56% smatra da se istospolnim parovima treba omogućiti posvajanje djece.

Lezbijski par koji se našao na skupu izjavio je: “Mijenjamo društvo. Veliki broj lezbijskih parova već ima djecu, to je samo preostalo da to postane službeno. Radi se o velikoj stvari za nas.”

Prema očekivanjima, istospolni brakovi bi trebali biti ozakonjeni u Francuskoj do polovice 2013. godine.

 


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike