FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Team-Obama zbija redove: uz Baracka Cher, Kathy Griffin i Joss Whedon

objavljeno:

5. 11. 2012.
Team-Obama zbija redove: uz Baracka Cher, Kathy Griffin i Joss Whedon

Dan prije američkih predsjedničkih izbora, u kojima prema medijima mrtvu utrku vode Barack Obama i Mitt Romney, angažirala se i LGBTIQ zajednica te njeni podržavatelji – a PR stručnjaci oba tabora nemilice koriste poznate osobe kao i obične građane u promociji svojeg kandidata. Međutim, čini se da osim Clinta Eastwooda i Lindsay Lohan malo tko od relevantnih celebova mari za potonjeg kandidata, osim kada ga treba trešati, što su nedavno učinile Rosie Perez i Selma Blair.

Uz njih su stale još dvije super-žene i zagovarateljice prava LGBT osoba, Cher i Kathy Griffin, koje su nastavile tradiciju gorespomenute Rosie Perez i Sarah Silverman u ‘Actually…’ seriji video-uradaka kojima bacaju svjetlo na realno stanje političkih poruka Mitta Romneyja, ovaj put pod nazivom ‘Don’t Let Mitt Romney Turn Back Time on Women’. Dvije se ikone obraćaju svojim gej fanovima prozivajući Romneyja, Paula Ryana i njihove republikanske saveznike zbog mrziteljskih komentara o ženama i zastrašujućim objavama redefiniranja prava žena u SAD-u.

Na Romeyja i njegovu post-apokaliptičnu viziju Amerike okomio se i Joss Whedon a da se u predsjedničkim izborima trenutno bore za svaki glas svjedoči i činjenica da su u znak potpore Obami javno objavili pismo desetogodišnjakinje (koja btw ni ne može glasati), inače kćeri kalifornijskog gej para, koja zahvaljuje Obami u ime svojih očeva zbog podupiranja bračne ravnopravnosti.

A što o izborima kaže Grindr for Equality?

Grindrov politički produžetak, o kojem smo pisali nedugo prije zagrijavanja predsjedničke kampanje, Grindr for Equality, upravo je ovih dana objavio rezultate svojih anketa.

Pokazalo se kako od gejeva koji koriste popularno aplikaciju, bili republikanci ili demokrati, su više zabrinuti oko državnog ekonomskog razvitka i poticanja zapošljavanja (46%) nego oko LGBT prava (29%) ili zdravstvene skrbi (11%).
U anketi je sudjelovalo 8200 korisnika aplikacije, od čega njih 76% namjerava svoj glas dati Baracku Obami. Međutim, interesantan je podatak kako čak četvrtina od onih koji podržavaju Romneyja pripadaju izbornim jedinicama Floride, Ohija i New Hampshirea – koje često imaju presudnu ulogu.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike