FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

FOTO: Zagreb Pride prosvjedovao pred makedonskim veleposlanstvom

objavljeno:

27. 10. 2012.
FOTO: Zagreb Pride prosvjedovao pred makedonskim veleposlanstvom

FOTO: Zagreb Pride pred makedonskim veleposlanstvom

Prosvjed protiv katastrofalnog kršenja prava LGBTIQ osoba u Makedoniji, protiv kojih se vodi svojevrsni javni i medijski linč (o čemu više možete pročitati u najavi prosvjeda: “Zagreb Pride s transparentima ispred makedonskog veleposlanstva”), održao se danas u Zvonimirovoj ulici gdje se nalazi veleposlanstvo kako bi se s makedonskom zajednicom solidariziralo te izrazila podrška.

Članovi udruženja Zagreb Pride i njihovi podržavatelji, ukupno dvadesetak, nešto su nakon 14h s Trga žrtava fašizma krenuli prema veleposlanstvu s tri transparenta: na engleskom, makedonskom i albanskom jeziku te zastavama duginih boja. Aktivisti su naglasili da su uvjeti života LGBT osoba u Makedoniji izrazito teški, te kako svakodnevno dobivaju informacije o kršenju ljudskih i građanskih prava LGBT osoba, među kojima su i napadi na LGBT aktiviste, napadi na sigurne prostore za LGBT osoba, govor mržnje i prijetnje koje LGBT osobe dobivaju od “nepoznatih počinitelja”.

Prosvjed je prošao bez ikakvih incidenata, izuzev povremenih truba iz prolazećih automobila, koje se mogu protumačiti kao znak podrške. Sugestija za sljedeći prosvjed: transparent – “Potrubi za jednakopravnost”.

Zagreb Pride će hrvatskim i makedonskim medijima te aktivistima poslati svoje fotografije s prosvjeda.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike