FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

OMG! Uočena prva trans ptica na Novom Zelandu

objavljeno:

11. 11. 2012.
OMG! Uočena prva trans ptica na Novom Zelandu

OMG!

OMG! Uočena prva trans ptica na Novom Zelandu

Biolozi su na novozelandskom eko-utočištu uočili vrstu koja pokazuje znakove ponašanja muških i ženskih jedinki. Bellbird (koji najviše nalikuje nekoj novozelandskoj vrsti sjenice) se izlegla u ranoj 2011. a DNA testiranje pokazalo je kako se radi o ženki, koja je po razvoju krenula pokazivati ponašanje drugačije od uobičajenog.

Ženke vrste obično imaju bijelo perje međutim njeno tamni što je karakteristično za muške. Također, ponaša se kao muška jedinka jer se ne skriva kao ostale ženke u cvijeću već štiti svoj teritorij; a i glasa se jednako kao muške jedinke iako klepeta krilima kao ženke.

Erin Janeway iz rezervata izjavila je za Dominion Post kako se radi o slučaju kojeg prije nisu doživjeli, dok Ben Bell sa Sveučilišta u Victoriji tvrdi kako je ovo ponašanje možda uzrokovano nebalansiranim hormonima ili pretrpljenim šokom.

Nakon slučaja pingvina, i ptica pjevica zeba (kojih se možete prisjetiti u tekstu „Životinjska privlačnost“), ovo je još jedan slučaj trans i gej ptica, međutim, prvi u fauni Novog Zelanda.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike