FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Selma Blair jedina je žena koja će glasati za Mitta Romneyja

objavljeno:

17. 10. 2012.
Selma Blair jedina je žena koja će glasati za Mitta Romneyja

Funny or Die već godinama uveseljava internet publiku svojim videima i parodijama na aktualna društvena događanja, a nerijetko im rad karakterizira pozamašna količina queer sadržaja, iako se znaju zeznuti poput recentnog videa s Daveom Francom.

U novoj produkciji apsolutno su oduševili, sa Selmom Blair u glavnoj (i jedinoj) ulozi fikcionalne bosonoge, trudne i single žene koja planira glasati za Mitta Romneyja na nadolazećim predsjedničkim izborimau SAD-u. Klip je natrpan stereotipima o tipu žene koja bi se odvažila na korak davanja svog glasa čovjeku koji se protivi izjednačavanju plaća za žene te planira uskratiti državne poticaje obiteljima s djecom.

„Mitt Romney ima čvrst stav i neće raditi kompromise kada je u pitanju ugrožavanje prava žena“, zaključuje fikcionalna Carolyn Overly i dodaje – „Glas za Mitta Romneyja glas je protiv nečeg što ne volim – sebe“.

Rosie Perez uzvratila udarac u ime Hispanoamerikanaca

Nešto je ozbiljniji ali jednako duhovit viral-bash Romneyja snimila je i Rosie Perez, koja se kao i milijuni Hispanoamerikanaca našla uvrijeđenom njegovim ksenofobnim izjavama. U svom videu, Perez se pita bi li Mitt dogurao tako daleko da je gej ili da ima vaginu.

Naime, Romney na sve načine pokušava privući glasove Hispanoamerikanaca, a medije je obišao i video njegova sramotnog ruganja ovoj zajednici u kojem se s društvom šali kako bi imao veće šanse na izborima da je njihov pripadnik (očito aludirajući na tamnu put trenutnog predsjednika Baracka Obame).

Perez se stoga prisjetila drugih latino predsjednika poput Jorge Washingtona ili Jorge Busha uno i dos. No, Perez ide i dalje: „Zamisli da si latino lezbijka, ovi bi ti izbori došli kao naručeni“ uz poprilično opak i realan zaključak. Pogledajte:


1 komentar »

  • mr f kaze:

    imate pogrešan prijevod: “A vote for Mitt Romney is a vote AGAINST something I don’t like — me!”. protiv, dakle, a ne za.

Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

QUEER, GEEK &OMG
I to se proizvodi


Hipster Dyke
Od L do Z


Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Josipa Petek
Bi-spolarizacija


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike