FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

LGBT muzej zabranio – gej izložbu!

objavljeno:

12. 10. 2012.
LGBT muzej zabranio – gej izložbu!

Najveći američki LGBT muzej povukao je jednu od izložbi iz svog prostora zato što se pokazala – previše queer. Radi se o izložbi ‘Men in Living Rooms’ Jeffa Larsona koja sadržava niz fotografija polugolih i golih muškaraca, od toga nekih s fetišiziranim dodatcima ili onih koji su samo ulovljeni u svojim uobičajenim dnevnim aktivnostima kod kuće. The Stonewall National Museum u Fort Lauderdaleu trebao je ugostiti izložbu na mjesec dana, prošlog rujna, međutim neke od eksplicitnijih fotografija zapazili su voditelji muzeja koji su zaključili kako, zbog dobnih skupina koje posjećuju muzej, izložba možda nije primjerena.

Kako je izjavio predsjednik upravnog odbora muzeja Brian Knicley, izložba nije zadovoljila kriterije prostora. Čisto za usporedbu, u njemu trenutno stoji izložba pod nazivom ‘Concentrated Juice’ koja tematizira gej i lezbijsku pulp književnost s naslovima poput ‘Muscle Boy’, ‘The Whispered Sex’ ili ‘The Devil Is Gay’. Muzeju su navodno bile predstavljene samo dvije od čitave serije fotografija namijenjenih za izložbu, dok je čitav postav uklonjen nakon otvorenja. Autor, naravno, tvrdi drugačije.

Da politika i lobiji igraju velikog utjecaja i kada je u pitanju LGBT kultura, ovaj slučaj nesumnjivo dokazuje. Pretpostavlja se kako su neke od fotografija bile uvredljive nekim od posjetitelja koji su zatražili njihovo uklanjanje.

Izložba je inače dio dugotrajnog projekta kojeg Larson provodi od 2008., fotografirajući gej muškarce u njihovom domu stavljajući veći naglasak na okruženje u kojima se nalaze, njihove životne prostore, nego na fetiše koje možda imaju – a koji su prvo što će gledatelj uočiti.

O kontroverznosti postava zaključite iz priloženih fotografija ili na službenom siteu.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

Dina J.
Hipster Dyke


Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije
OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop


Dominik Colins
Qoohanje za romantike