- Queer.hr - http://queer.hr -

Queer MoMenti predstavljaju: Yossi

Posted By On October 1, 2012 @ 7:29 am In Film,Izdvojeno,Kultura | No Comments

Vrijeme je za listopadne Queer MoMente – 8. i 9. listopada pogledajte što se dešava s Yossiem 10 godina nakon priče o Yossiu i Jaggeru.

Queer Zagreb predstavlja najnoviji film Eytana Foxa, renomiranog izraelskog redatelja koji 2012. donosi novi u nizu zapaženih LGBT naslova, o Yossiu, klozetiranom gej mladiću koji živi samotnim životom u Tel Avivu.

Njegovu vječno usamljenu i radoholičnu životnu rutinu prekida sredovječna žena koja se stiže iz njegove davne prošlosti ravno u liječničku ordinaciju. Njihov kratak ali emocijama nabijen susret potaknuti će Yossija da spontano napusti Tel Aviv. Na usamljenim cestama južnog Izraela, drugi slučajni susret, sa skupinom vojnika, zapaliti će Yossijevu potrebu da izrazi svoje zatomljene emocije.

Trajanje: 83 min
Redatelj: Eytan Fox
Scenarij: Itay Segal
Glazba: Keren Ann
Uloge: Ohad Knoller, Lior Ashkenazi, Oz Zehavi, Orly Silbersatz Banai, Ola Schur

Priča deset godina nakon Yossi i Jaggera

Eytan Fox poznat je kao redatelj koji spaja teme rasizma i nacizma s LGBT tematikom. 2004. godine, Queer Zagreb je predstavio njegov svjetski uspješan Yossi i Jagger, naslov o paru izraelskih vojnika. Dvije godine kasnije, Fox snima film o odnosu između homofobnog plaćenika Mossada i mladog gej Nijemca čiji je djed bio nacist. The Bubble, iz 2006. pak progovara o problematičnoj ljubavnoj vezi Izraelca i Palestinca – film koji je ovjenčan s više od 20 različitih nagrada žirija i publike diljem svijeta. Ove se godine redatelj vratio Jossiu iz filma s početka stoljeća.

Projekcije se održavaju 8. listopada u 19 i i 9. listopada 21h, u Kinu Europa, Varšavska 3. Ulaznice po cijeni od 25 kuna mogu se kupiti na blagajni kina.

Pogledajte trailer:


Article printed from Queer.hr: http://queer.hr

URL to article: http://queer.hr/26323/queer-momenti-predstavljaju-yossi/

Copyright © 2011 Queer.hr. All rights reserved.