FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Objavljeni zabrinjavajući podatci o konzumaciji droga među LGBT osobama

objavljeno:

26. 09. 2012.
Objavljeni zabrinjavajući podatci o konzumaciji droga među LGBT osobama

Nakon zabrinjavajućih indicija kako je pušenje glavni uzročnik prerane smrti LGBT osoba, ponovno se oglasio alarm kada je u pitanju zdravlje zajednice – ovaj put po pitanju konzumacije droga.

Dvogodišnja studija koju je proveo ‘Lesbian and Gay Foundation’ i Sveučilište u Lancashireu otkrila je kako su gejevi sedam puta podložniji konzumaciji droga – svaki peti ispitanik od 4000 sudionika istraživanja pokazao je znakove ovisnosti alkoholu i drogama.

Radi se o najvećoj studiji ove vrste koja je pokazala kako 35% gejeva, lezbijki i bi osoba uzima droge bar jednom mjesečno, u odnosu na ostatak populacije gdje ta brojka iznosi 5%.

Među najkorištenijim supstancama navode se tzv. party droge poput kanabisa i poppersa, a slijede ih kokain, ecstasy, ketamin i amfetamini. Ispitane LGB osobe deset puta češće uzimaju kokain u odnosu na ostatak populacije te 13 češće ketamin. Heroin se podjednako konzumira u obje skupine, ali crack opet prednjači u LGB ispitanika.

Istraživači sugeriraju kako su osjećaji nepripadanja, strah ali i sram zbog svoje orijentacije najčešći uzrok pojačane konzumacije alkohola i droga. Prema njima, ova su otkrića „poziv na buđenje“, posebno stoga što u generalnoj populaciji tendencija konzumacije droga opada s godinama dok prema istraživanju LGBT osobe iznad 35 godina konzumiraju jednake količine i jednako učestalo kao i mlađi pripadnici zajednice.

Publikaciju povodom istraživanja možete pročitati na ovom linku (klik).


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike