FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Tko je budala mjeseca? Bitku vode Paris Hilton i Rupert Everett.

objavljeno:

23. 09. 2012.
Tko je budala mjeseca? Bitku vode Paris Hilton i Rupert Everett.

Malo tko je ikad gledao na Paris Hilton kao na oličenje mudrosti, no kada iz usta djevojke koju obožavaju brojni gejevi, ako ništa zbog karakteristične simpatične bedastoće, izađe nešto tako gadno poput prošlotjednog skandala, teško je ostati suzdržan.

U audio klipu koji je procurio na Internet Hilton svom gej prijatelju izlaže mišljenje kako su gejevi najnapaljeniji muškarci na planetu, odvratni i vjerojatno oboljeli od AIDS-a. „Totalno bih se bojala da sam gej muškarac. Jer, znaš, umireš od AIDS-a“, izjavila je ne više toliko vrckava starleta.

Na demanti se nije dugo čekalo, a objašnjenje je bilo očekivano: njene su riječi, navodno, izvedene iz konteksta. Paris je jednostavno bila zabrinuta za sve koji se seksaju bez zaštite i tako si potencijalno ugrožavaju zdravlje – potaknuta tragičnom pričom o geju koji živi s AIDS-om. Ona je, naime, velika podržavateljica gej prava i pokreta.

Iako nije dala baš koherentnu ispriku, ostaje pitanje je li objavljenju ispriku uopće htjela poslati. Iako je objavljeni sadržaj bilo moguće napisati u dvije minute, čak je i za njene standarde, neočekivano loš.

Zašto Rupert Everett ima privilegiju nekažnjenog trešanja zajednice?

Lako je ignorirati mentalne proljeve jedne Paris Hilton, no kada jedan član LGBT zajednice krene prosipati gluposti, već je zabrinjavajuće. Makar dolazilo od Ruperta Everetta.

„Moja majka još uvijek želi da imam ženu i djecu. Misli kako djeca trebaju oca i majku, a ja se slažem s njom. Ne mogu zamisliti ništa gore od toga da djecu odgajaju dva gej oca. “, izjavio je u intervjuu a kao da to nije bila dovoljna blamaža istaknuo je kako se ne smatra dijelom nikakve zajednice osim ljudske (!?) te kako nitko ne bi trebao imati previše djece jer ih je već dovoljno na planetu.

Ovo nije prvi put da Everett privlači pozornost sa svojim besmislenim izjavama, iako je iznenađujuće što one zapravo prođu posve neprimijećeno pa se moramo zapitati zbog čega rijetki aut glumci poput njega imaju privilegiju nekažnjeno difamirati zajednicu? Ovakav istup sigurno ne bi bio oprošten nekom drugom.

Nasreću, djeci gej roditelja više od njih štete ovakve izjave. A nije ni prvi put: prije nekoliko godina surogat majčinstvo nazvao je egocentričnim i taštim. Epiteti koje bi svakako mogao pripisati samome sebi.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike