Beograd Pride: Sve je spremno!

Prajd_2012_9

Organizacijski odbor “Beograd pridea” potvrdio da je sve spremno za održavanje Pride vikenda i Parade ponosa, prenosi b92, ali su napomenuli da još ostaje završavanje dijalog sa predstavnicima države zaduženim za sigurnost.

Goran Miletić iz Odbora poručio je: “Mi smo potpuno spremni i Pride, što se nas tiče, može početi sutra… Ostaje da se dovede do kraja dijalog sa institucijama”, a najavio je da uskoro očekuje sastanke sa predstavnicima države koji su zaduženi za sigurnost; ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem i ministrom obrane Aleksandrom Vučićem.

Na konferenciji za novinare se očekuje prisutnost oko 30 poslanika Skupštine Srbije i napomenuli su da su ove godine dobili znatno veću podršku nego prošle kada je država, kako kažu, zabranila održavanje Parade te se očekuje da svaki državni organ napravi šta je u njegovoj nadležnosti, a potrebna je i asistencija ministra Dačića i ministra Vučića. Boban Stojanović iz Odbora osvrnuo se i na izjave predstavnika pokreta Dveri o zabrani Pride te je napomenuo  kako to ne može ugroziti održavanje parade i da će inzistirati da sa njima održe javni medijski dijalog u kojem će moći razmijeniti mišljenja.

Na konferenciji Organizacijski odbor Pride predstavio je sedam zahtjeva koje bi država trebala preuzeti nakon održavanja Parade ponosa, među kojima su izrada nacionalne strategije protiv nasilja, usvajanje deklaracije protiv homofobije, odnos države prema LGBT zajednici.

 

izvor slike: “Medija centar Beograd”

Leave a Reply