Grindr za jednakost: pokrenuta kampanja političke mobilizacije korisnika aplikacije

Da je svaki glas na izborima bitan od danas upozorava i najveća gej dejting aplikacija za smartphone, Grindr, koja je pokrenula kampanju koja upozorava na važnost nadolazećih izbora za američkog predsjednika. Joel Simkhai, osnivač i izvršni direktor Grindra, objavio je svoj plan mobilizacije gej muškaraca na izborima u studenom: pod nazivom ‘Grindr for Equality’ kampanja će ciljati na osvješćivanje o problemima LGBT zajednice dok klikate po sučelju.

Ciljevi kampanje su jasni: potaknuti korisnike da se registriraju u biračko tijelo, informirati o najbližim lokacijama gdje se održavaju debate te naravno – upozoriti kada je vrijeme za glasanje. Iako Grindr nije eksplicitno dao podršku Baracku Obami, jasno je da se pod idejom „promicanja vrijednosti onih kandidata koji podupiru LGBT inicijative“ misli upravo na njega.

„Moramo izabrati ne samo predsjednika već predstavnike i senatore koji podupiru našu zajednicu i našu jednakost“, stoji u Simkhaijevu priopćenju te dodaje: „Lokalni izbori imaju nacionalni učinak, stoga želimo iskoristiti Grindr kao alat za mobilizaciju gej muškaraca da djeluju na toj razini“, stoji.

Kako će to izgledati u praksi? Grindr će upozoriti npr. korisnika iz Minnesote o trenutno predloženoj zabrani istospolnog braka te ih uputiti na kontakt njihovog lokalnog predstavnika. Također, posebno će biti angažiran oko korisnika u Ohiu i Sjevernoj Karolini gdje aktivisti još uvijek pokušavaju srušiti zabranu istospolnog braka. Za tim iza Grindra svi izbori su bitni, pa i lokalni, a ne postoji grad premalen da nema svoj glas gej zajednice.

Prema podatcima, Grindr koristi oko 1.5 milijuna Amerikanaca. Iako je očekivano da će za mnoge prilikom log-ina iritirati političke poruke vezane za goruće probleme, pokretači inicijative nadaju se kako će utjecati na gejeve te ih upoznati s politikom, ali i važnosti toga da se njihov glas na nadolazećim izborima čuje. Thumbs up!

Posted on September 13, 2012

Leave a comment

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

Tweet
Buffer

Switch to our desktop site