FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Prince u Zagrebu 28. studenog!

objavljeno:

4. 08. 2010.


Jedna od najvećih pop zvijezda prošlog stoljeća, autor kojeg s razlogom možemo nazvati pravim kraljem popa osamdesetih zbog nevjerojatne popularnosti, originalnosti i inventivnosti u glazbi kojom je stvarao sinergije popa, rocka, bluesa, funka i soula 28. studenog nastupit će u Zagrebu; potvrdili su iz organizacije Lupa promotion za portal jutarnji.hr.

Premda mu posljednja dva albuma (MPLSOUND i LotusFlow3r) nisu postigla ni približno velik uspjeh kao prethodni 3121 koji je stigao na top liste najprodavanijih iz 2006. i Planet Earth iz 2007. kojim se narugao diskografskoj industriji s kojom je u svađi već dva desetljeća podijelivši ga besplatno Daily Telegraph; punim imenom Prince Rogers Nelson je od početaka osamdesetih nepokoreno zauzimao pop tron. Prvi zapaženi album ‘Dirty Mind’ izdao je 1980. a sve nakon toga je povijest: uslijedilo je remek djelo ‘Purple Rain’ popraćeno istoimenim filmom, ‘Around a World in a Day’, ‘Sign o’ the Times’, soundtrack za Burtonovu ekranizaciju Batmana… Prince je jedan od autora za kojeg se opravdano sumnja da ni desetinu snimljenog materijala nikada nije objavio.

Početkom devedesetih popularnost mu opada zbog svađa s izdavačima koje uvjetuju i promjene imena: The Love Symbol, Artist Formerly Known As Prince ili jednostavno The Symbol i The Artist no do danas je ostao nepokorenog žara u stvaranju glazbe a svojim modnim stilom kombinirajući glam s neprikladno uskom odjećom koja je povremeno podsjećala na drag, teškom šminkom i homoerotskim izražavanjem ostao je i miljenik queer slušatelja. Neki će reći da Prince u Zagreb stiže desetak godina prekasno no spektakl bez sumnje očekivati ove jeseni možemo.

 

Foto: last.fm


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kalimero
Trešmašina


Dina J.
Hipster Dyke