FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Anonymous uz Pussy Riot; odvjetnik benda strahuje za njihovu sigurnost.

objavljeno:

22. 08. 2012.
Anonymous uz Pussy Riot; odvjetnik benda strahuje za njihovu sigurnost.

Online zajednica diljem svijeta ne prestaje sa svojim javnim outrageom protiv presude Pussy Riot. Tekstovi, fotografije, videi viralniji su nego ikad za vrijeme samog procesa koji je svoj kraj doživio u petak kada su tri članice benda proglašene krivima zbog huliganizma te osuđene na dvije godine zatvora.

Nedugo nakon same presude, skupina hakera napala je zgradu suda okruga Khamovinichesky na kojemu se vodio proces, donosi The Wall Street Journal. Umjesto homepagea posjetitelji sitea su bili obasuti melodijama nove pjesme Pussy Riot pod nazivom „Putin Is Lighting the Fires of the Revolution“ ali i videom bugarske drag zvijezde Azisa i njegovim videom ‘Hate’. Linkovi na druge dijelove sitea promijenjeni su u nazive „Free Pussy Riot“ ili „Only an Open Trial Can Be Fair“.

Odgovornost za haktivizam kasnije je preuzeo Anonymous, koji su zajedno s TheEliteSociety u posljednje vrijeme hakirali web stranice brojnih homofobnih organizacija i vlada diljem svijeta, posebno u Africi; a mnogi će se sjetiti kako su istu inicijativu poduzeli prije dva mjeseca uoči Split Pridea. (Klik: „Anonymousi uz Split Pride!“).

Anonymous je odaslao i službeno priopćenje u kojem navode kako „ne opraštaju niti zaboravljaju… jer tiranija ne može suditi“.

Također, podršku je DIY videom Pussy Riot neposredno nakon presude izrazila i queer ikona Peaches, a u njemu su sudjelovali i brojni drugi nezavisni glazbenici i umjetnici – uključujući i članove grupe The Knife.

Po pitanju daljnjih događanja „iza rešetaka“ za članice benda, njihov je odvjetnik izrazio zabrinutost za njihov integritet u nadolazećem periodu. Kako je izjavio Nikolai Polozov, član odvjetničkog tima, Pussy Riot su pola godine suočene sa stvaranjem negativne slike u Rusiji: one su svetogrdnice i heretici. Na ruku ovoj izjavi ide činjenica da nezanemarivi broj ruskih građana smatra da su Pussy Riot krive, ali i da je državna televizija jedino što se emitira u ruskim zatvorima!


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike