FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Drugi Queering Green Theory seminar najavljen za vrijeme Beograd Pridea

objavljeno:

14. 08. 2012.
Drugi Queering Green Theory seminar najavljen za vrijeme Beograd Pridea

Drugi u nizu seminara pod nazivom „Queering Green Theory/Greening Queer Theory“ održat će se od 3. do 8. listopada 2012. u Beogradu.

Podsjetimo, prvi od tri seminara organiziran je u Zagrebu u travnju u organizaciji Green European Foundation, Heinrich-Böll Stiftunga te FYEG, a tijekom njega sudionici su raspravljali o aktivističkoj i akademskoj dimenziji queer teorije. Tijekom drugog seminara sudionici će se fokusirati na situaciju u regiji pogledom na povijesne, društvene, kulturne i političke preduvjete koji ulaze u igru kada raspravljamo o LGBTIQ pravima na Balkanu.

Nimalo slučajno, drugi seminar održava upravo u vrijeme Beograd Pridea najavljenog za 6. listopada. Kako su organizatori istaknuli u pozivu, sloboda izražavanja seksualne orijentacije oduvijek je bilo pitanje osnovnih ljudskih prava pa i ideologije pokreta zelenih (Klik-na-članak: „Pokret zelenih i LGBTIQ borba su neodvojivi“). „Posebno su organizacije Povorki ponosa teške zbog reakcija protivnika, no vjerujemo da su nužne kako bi queer aktivnosti bile vidljivije u zemljama gdje se organiziraju široj javnosti. Zbog toga takve aktivnosti podupiremo našim projektom“, stoji u pozivu na sudjelovanje.

Organizatori će pokriti 70% putnih troškova sudionika seminara, te smještaj i hranu u potpunosti. Link na prijavnicu potražite ovdje (klik) a sve dodatne upite šaljite na [email protected]

Za vrijeme seminara u travnju organizatori su angažirali i volontere-snimatelje koji su dio atmosfere montirali u video. Pogledajte:

 


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike