FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Arsen Bauk: “Želimo se baviti sadržajem i pravima, ne nazivima”

objavljeno:

13. 08. 2012.
Arsen Bauk: “Želimo se baviti sadržajem i pravima, ne nazivima”

Ministar uprave Arsen Bauk, s kojim je i Queer.hr svojedobno napravio intervjuu (klik!) a čiji resor radi na izradi Zakona o registriranom partnerstvu, na upite novinarke Jutarnjeg lista osvrnuo se isti, tvrdeći kako je pitanje prava LGBTIQ osoba jedino preostalo pitanje koje se tiče ljudskih prava oko kojeg u hrvatskoj politici ne postoji konsenzus.

„Pripremamo Zakon o registriranom (životnom) partnerstvu koji će regulirati odnose, naročito kada su u pitanju imovina i prava nasljeđivanja. Taj će Zakon možda biti nešto restriktivniji nego što traže udruge, no trenutno je važnije da se o tom pitanju postigne dogovor i da u Saboru bude izglasan velikom većinom. A hoće li se odnos zvati brakom ili partnerstvom, time se sada ne bavimo. Želimo se baviti sadržajem i pravima, a ne nazivima.”, izjavio je Bauk za Jutarnji.

Iako pozdravljamo napore Ministarstva uprave na izradi zakona i deklarirani gay friendliness ministra, s obzirom na stanje ljudskih prava brojnih manjina i diskriminiranih skupina u Hrvatskoj ipak se ne možemo složiti da oko baš svih pitanja postoji politički konsenzus i volja!


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike