FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Kampanja za istospolne brakove sa sretnim homofobima

objavljeno:

11. 08. 2012.
Kampanja za istospolne brakove sa sretnim homofobima

autor:Dejting sajt BeautifulPeople.com poznat je po prilično kontroverznom sistemu da njegovi članovi glasaju može li netko – ovisno o tomu je li dovoljno zgodan – priključiti se. U sklopu toga, optuženi su i za homofobiju, jer nisu imali istospolne mogućnosti glasanja. Službena obrana glasi da time pokušavaju spriječiti da ljudi strateški otklanjaju zgodnije suparnike.

Sada su pokrenuli kampanju kojom se ipak okreću LGBT korisnicima, i to u obliku jumboplakata na kojima se vjenčavaju poznati homofobi u istospolnim kombinacijama, dok ceremoniju vodi nitko drugi do američki predsjednik Obama. Tako možemo vidjeti uparene Mitta Romneya s Donaldom Trumpom, te Michele Bachmann sa Sarah Palin.

Nakon što ih je jedna oglašavačka agencija odbila, jumboplakate za posebne novopodignute stranice BeautifulPeopleGay.com i BeautifulPeopleWomenOnly.com postavili su u cenzuriranoj verziji na ulice Clearwatera i West Hollywooda, a u izvornoj u New Yorku i na njihovim stranicama.

„Ovo je nacionalna kampanja kojom se borimo za prava LGBT zajednice i tražimo podršku na slikovit način“ rekao je  Greg Hodge, menadžer tvrtke Beautiful People u njihovom priopćenju. „Putem duhovite kampanje htjeli smo prikazati koliko naših političkih čelnika živi u prošlom stoljeću.“ Dodatno, od svake članarine na gej i lezbijskoj inačici sajta, Beautiful People će donirati 15% za jedan NGO koji se bori za bračnu jednakost.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike