FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Milano uveo registriraciju istospolnih partnerstva!

objavljeno:

27. 07. 2012.
Milano uveo registriraciju istospolnih partnerstva!

autor:Iako talijanski parlament uporno odbija ozakonjenje istospolnih brakova, gradska vijeća talijanskih gradova slijede primjere iz Sjedinjenih Američkih Država te neovisno od parlamentarnih odluka daju veća prava istospolnim parovima!

Nakon Torina i Napulja, Milano je treći talijanski grad koji je uveo mogućnost registriranja istospolnih zajednica kao civilne unije i to na raspravi gradskog vijeća koja je trajala 12 sati. Ovom odlukom naročito je zadovoljan Giuliano Pisapia, gradonačelnik Milana (na slici) koji je od početka svoje predizborne kampanje pa i mandata naglašavao kako će se boriti za veća prava LGBT osoba u svom gradu.

“Registriranim civilnim unijama omogućava se pristup uslugama koje nudi grad. Ne otvaramo mogućnost da partner iz takve unije ima pravo nasljeđivati imovinu ili mirovinu od drugog partnera, jer takve zakone donosi parlament. Isključujem da takva odredba omogućava vjenčanje LGBT osoba. Samo parlament može donijeti zakon o vjenčanju LGBT osoba”, istaknuo je gradonačelnik.

Ovi potezi gradskih vijeća veliki su korak unaprijed jer borba za veća prava LGBT parova osoba traje još od 2007. godine kada je tadašnja vlada Romana Prodija pokušala uvesti istospolna partnerstva u talijansku legislativu.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike