- Queer.hr - http://queer.hr -

Elton John o AIDS-u

Posted By Dina J. On July 25, 2012 @ 1:38 pm In Flash,Međunarodna,Politika | No Comments

Sir Elton John održao je govor na 19. Međunarodnoj AIDS konferenciji u Washingtonu te je tom prilikom upozorio kako se treba pokazati više sućuti prema osobama koje žive s HIV-om.

“Moramo im pokazati suosjećanje jer se onda neće bojati tražiti pomoć”, istaknuo je poznati pjevač te progovorio i o svojem prijašnjem načinu života radi kojega je već trebao, po njegovim riječima, “biti mrtav”: “Trebao sam se zaraziti HIV-om u osamdesetima i do devedesetih već umrijeti.”

Pozvao je sve na oprez, naročito pri razmjenu igala i upozorio je kako se istospolni odnosi moraju dekriminalizirati u cijelome svijetu jer “sram i stigma sprečavaju ljude da potraže pomoć, da krenu s tretmanima, a uostalom i da se zaštite”.  ”Taj osjećaj srama sam i sam osjećao i skoro me ubio. Sad ga osjećaju ljudi diljem svijeta”, izjavio je Elton John te nastavio: “Moramo to zaustaviti. Moramo zamijeniti sram s ljubavli. Moramo zamijeniti stigmu sa suosjećanjem. Nitko ne bi trebao biti ostavljen.To je način kako ćemo zaustaviti tu kugu.”

 

 


Article printed from Queer.hr: http://queer.hr

URL to article: http://queer.hr/24522/elton-john-o-aids-u/

Copyright © 2011 Queer.hr. All rights reserved.