FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

OMG! Hipsterska olimpijada

objavljeno:

22. 07. 2012.
OMG! Hipsterska olimpijada

autor:U Berlinu je jučer održana neobična Olimpijada – po drugi put su održane hipsterske olimpijske igre. Discipline su naravno prilagođene sudionicima i njihovim specifičnim interesima i životnom stilu – ne iznenađuje dakle na popisu pročitati „Natjecanje u skakanju u cekerima od jute“ ili „Bacanje naočala debelih okvira u dalj“, ili pak povlačenje užeta gdje se umjesto tradicionalnog konopa koriste – skinny jeans. Biran je također  i hipster godine.

Uz to, naravno, organizirane su i ineizostavne modne revije, kreativni buvljak i izložba ulične umjetnosti.

Kako je svakom hipsteru užasno bitno da ispadne kul, neće se brojni među njima odlučiti na rizik javnog izlaganja ruglu. Zato su, u ime očuvanja ega berlinskih hipstera, održani tajni treninzi skakanja u jutenim cekerima. Toliko tajni da možete pogledati snimku na Youtubeu:

Prema medijima je hipsterska Olimpijada imala oko 6000 posjetitelja.  Nastupilo je 12 momčadi s po pet članova, opisao je jedan od organizatora, Christian Bernikas. Hipsterstvo je ovdje prikazano i na autociničan način – hipsteri se vole graditi buntovnima i individualcima, no kako se čitav njihov svijet vrti oko najnovijih aplikacija i asesorija, na kraju nemaju dovoljno vremena a da bi zauzeli stvaran politički stav.

Prilikom ceremonije otvaranja igara, pročitan je hipsterski manifest, koji je pred gradsku upravu postavio niz zahtjeva, poput, primjerice – postavljanja više utičnica za punjenje iPhonea u podzemnu željeznicu.

Pogledajte kako je to izgledalo prošle godine, kada su održane prve hipsterske olimpijske igre:


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike