- Queer.hr - http://queer.hr -

Započeo crnogorski projekt “Ja vidim različite”

Posted By Dina J. On July 19, 2012 @ 11:42 am In Flash,Kultura,Likovna umjetnost | No Comments

Natječaj za najbolji video rad, likovni rad i fotografiju, na temu “Ja vidim različite” otvoren je 18. srpnja i trajat će do 1. kolovoza 2012.

Prijavljeni radovi trebaju dati odgovore na zadanu temu u kontekstu borbe za prava seksualnih manjina, tj. odnositi se na stupanj socijalne tolerancije prema LGBTIQ osobama, a natječaj je otvoren za sve građane i građanke Crne Gore.

Oni koji prođu selekciju bit će predstavljeni na zajedničkoj izložbi o kojoj će više detalja biti priopćeno nakon završetka natječaja, a po jedan najbolji iz svake kategorije bit će nagrađen novčano u iznosu od 500 €.

Natječaj su raspisale organizacije “LGBT Forum Progres” i Crnogorskaalternativna kultura koje na ovakav način umjetničke angažiranosti žele utjecati na problem netolerancije prema LGBTIQ populaciji, s obzirom na osjetljivost teme u dominantnom kulturnom obrascu u Crnoj Gori.

Autori svoje radove mogu slati na adresu: [email protected] a detaljnije informacije o natječaju mogu naći na web stranicama: www.lgbtprogres.me [1] i www.nvucak.com [2].

 


Article printed from Queer.hr: http://queer.hr

URL to article: http://queer.hr/24210/zapoceo-crnogorski-projekt-ja-vidim-razlicite/

URLs in this post:

[1] www.lgbtprogres.me: http://queer.hrwww.lgbtprogres.me

[2] www.nvucak.com: http://queer.hrwww.nvucak.com

Copyright © 2011 Queer.hr. All rights reserved.