FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Nizozemska vlada otvorila vrata gej Iračanima

objavljeno:

17. 07. 2012.
Nizozemska vlada otvorila vrata gej Iračanima

autor:Nizozemska vlada objavila je ovog tjedna da gej Iračani koji se nalaze u zemlji mogu podnijeti zahtjev za azil na temelju straha da bi kod kuće proganjani radi svoje seksualne orijentacije.

Ova odluka donesena je nakon što je u lipnju gej Iračanima prijetila deportacija, a sam ministar Gerd Leers (na slici) zadužen za imigrantska pitanja stopirao je deportaciju. Nizozemska LGBT udruga COC istaknula je kako je ovo velika pobjeda za LGBT osobe iz Iraka koje su pobjegle u Nizozemsku kako bi izbjegli kazne, a možda čak i smrt radi seksualne orijentacije.

Koen van Dijk iz COC-a  istaknuo je kako je Irak jedno od najopasnijih mjesta za LGBT osobe: “Istraživanje je pokazalo da je 750 LGBT osoba ubijeno od 2003. godine. Postoje sustavne kampanje te vojska organizirano “lovi” osobe koje pokazuju znakove “devijantnog” ponašanja koje trebaju biti ubijene prema islamskom zakonu.”

Dakako najveći problem tražiteljima azila je dokazivanje toga da su gej, što je ponekad teško za nekoga tko je godina proveo skrivajući svaki trag svoje seksualne orijentacije.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike