FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Tražite gej cimera putem oglasa? Nezakonito je!

objavljeno:

5. 07. 2012.
Tražite gej cimera putem oglasa? Nezakonito je!

Oglasi za stanove i kuće koji u sebi sadrže preference o stanoprimcima na temelju seksualnosti, roda ili rase – upozoravaju u Velikoj Britaniji, uskoro će biti zabranjeni. Svi koji su barem jednom zgroženo gledali u oglas za stan koji im se činio fantastičan no sadržavao disclaimer „samo studenticama“ sada mogu proslaviti. Međutim, odluka ide i u drugom smjeru – oglasi, kakvi su popularni i na hrvatskim gej forumima, u kojima gejevi i lezbijke traže iste za stanovanje – također će postati ilegalni.

Prema aktu o jednakosti koji je u Velikoj Britaniji donesen 2010. godine nezakonito je iznajmljivati nekretnine uz stigmatizirajuće uvijete čak i do diskriminacije na osnovu dobi ili fizičkih ograničenja; a odnosi se jednako na fizičke kako i pravne osobe koje iznajmljuju nekretnine ili osobe koje traže sustanare.

Upravo su potonji bili od interesa i Komisiji za jednakost i ljudska prava (EHRC) koja je u svom priopćenju navela da i oni čine kazneno djelo ukoliko favoriziraju određenu skupinu građana u odnosu na drugu. Ukoliko neki tragač za stanom u novinama pronađe oglas u kojem se traži gej cimer, ima sasvim opravdan razlog žaliti se.

Iz saveza najmodavaca u Velikoj Britaniji zasada nisu stigle značajne pritužbe. Svojim članovima sugeriraju da se u oglasima fokusiraju na opisivanje trenutnog stanja u kućanstvu kada su u pitanju stanari kako bi privukli određenu skupinu sustanara.

Nema više, dakle, „tražim gej cimera“ već „gej sam i tražim cimera“. <3


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

QUEER, GEEK &OMG
I to se proizvodi


Hipster Dyke
Od L do Z


Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike