FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Seksualni život i gej roditelja – pati!

objavljeno:

3. 07. 2012.
Seksualni život i gej roditelja – pati!

Gej roditelji se suočavaju s istim problemima kao i strejt parovi kada je u pitanju roditeljstvo i održavanje aktivnog spolnog života, pokazala je nova studija provedena među gej očevima objavljena u ‘Couple and Family Psychology’. Ova otkrića sugeriraju kako gej muškarci koji su se posvetili obiteljskom životu i djeci doživljavaju radikalni obrat u svom lifestyleu: postaju veoma fokusirani na djecu, umorni su, manje komuniciraju te posjeduju manju želju za seksom – izjavila je voditeljica istraživanja Colleen Hoff. Drugim riječima, prolaze kroz iste faze kao i strejt parovi s djecom.

Hoff je sa svojim timom proučavala koliko roditeljstvo smanjuje tzv. rizična ponašanja kod gejeva i koliko je i je li nevjera prisutna u njihovom slučaju nakon što dobiju djecu, na uzorku od 48 gej parova. Mnogi su od njih potvrdili kako je roditeljstvo snažno utjecalo na povezivanje i produbljivanje odnosa, a promatrati svog partnera u ulozi roditelja za mnoge je od njih uzrokovalo osjećaj divljenja.

Većina je intervjuiranih potvrdila kako imaju spolne odnose mnogo rjeđe te im to predstavlja problem – tim više što svi pragmatički prihvaćaju tu činjenicu kao standardni dio ove životne faze! Ipak, ti osjećaji nisu utjecali na povećanje njihove želje za seksualnim avanturama van postojeće veze. Parovi koji su bili u otvorenim vezama kada su osnovali obitelj su u njima ostali – i obratno.

Međutim, oni koji su bili u otvorenim vezama postali su zatvoreniji po pitanju komunikacije o svom seksualnom životu, kako s partnerom tako i s liječnicima. Zbog uvriježenog mišljenja kako parovi u braku i s djecom ne prakticiraju alternativne seksualne prakse (poput otvorenih veza ili swinganja), pa tako i gejevi koji su pod još većom stigmom, manje su o svom seksualnom životu komunicirali.

Studija je podjednako usmjerena kako parovima tako i liječnicima kako bi se obratilo tom problemu, te smanjio rizik od STD infekcija istospolnih bračnih partnera. Više o studiji možete pronaći na ovom linku (klik).


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Dina J.
Hipster Dyke


Kosmogina
Pitchkanterije
OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop


Dominik Colins
Qoohanje za romantike