- Queer.hr - http://queer.hr -

Prvi LGBT razvod u New Yorku – lezbijski!

Posted By Dina J. On June 27, 2012 @ 11:43 am In Flash,Lifestyle,Život | No Comments

Nakon što su ozakonjeni istospolni brakovi u New Yorku, mnogi LGBT parovi su odlučili uploviti u bračnu luku. Među njima je bio i veliki broj lezbijki, a prve koje su izrekle svoje zavjete u matičnom uredu na Manhattanu su bile 77-godišnja Phyllis Siegel i 85-godišnja Connie Kopelov koje su to uspjele nakon 23 godine veze.

No, sa sklapanjem brakova, dolaze i razvodi te je tako prvi razvod u New Yorku – lezbijski. Dvije žene koje su bile u ljubavnoj vezi od 2008. godine, a u brak su ušle samo par dana nakon ozakonjenja brakova u New Yorku, najavile su kako će podnijeti papire za razvod do kraja ovoga tjedna.

Fotografkinja Dese’Rae Stage, nakon što je doznala da je njezina supruga upoznala novu ženu na internetu, odlučila je razvesti se od supruge Katie Marks (na slici) nakon manje od pola godine braka. Razvod, pošto par nema nikakvu bračnu stečevinu, podijeliti će dug od 10000 dolara koliko su utrošili za svoje bračno slavlje koje se tek trebalo održati u Bostonu.

Istospolni razvodi još uvijek su rijetkost u New Yorku te su obje žene napomenule kako se osjećaju prilično usamljeno u razvodnom periodu života, te da ne postoji velika razlika između razvoda, bio on između žene i žene, muškarca i muškarca ili muškarca i žene – po njihovim riječima “Divorces suck”.


Article printed from Queer.hr: http://queer.hr

URL to article: http://queer.hr/23347/prvi-lgbt-razvod-u-new-yorku-lezbijski/

Copyright © 2011 Queer.hr. All rights reserved.