FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Prvi LGBT razvod u New Yorku – lezbijski!

objavljeno:

27. 06. 2012.
Prvi LGBT razvod u New Yorku – lezbijski!

autor:Nakon što su ozakonjeni istospolni brakovi u New Yorku, mnogi LGBT parovi su odlučili uploviti u bračnu luku. Među njima je bio i veliki broj lezbijki, a prve koje su izrekle svoje zavjete u matičnom uredu na Manhattanu su bile 77-godišnja Phyllis Siegel i 85-godišnja Connie Kopelov koje su to uspjele nakon 23 godine veze.

No, sa sklapanjem brakova, dolaze i razvodi te je tako prvi razvod u New Yorku – lezbijski. Dvije žene koje su bile u ljubavnoj vezi od 2008. godine, a u brak su ušle samo par dana nakon ozakonjenja brakova u New Yorku, najavile su kako će podnijeti papire za razvod do kraja ovoga tjedna.

Fotografkinja Dese’Rae Stage, nakon što je doznala da je njezina supruga upoznala novu ženu na internetu, odlučila je razvesti se od supruge Katie Marks (na slici) nakon manje od pola godine braka. Razvod, pošto par nema nikakvu bračnu stečevinu, podijeliti će dug od 10000 dolara koliko su utrošili za svoje bračno slavlje koje se tek trebalo održati u Bostonu.

Istospolni razvodi još uvijek su rijetkost u New Yorku te su obje žene napomenule kako se osjećaju prilično usamljeno u razvodnom periodu života, te da ne postoji velika razlika između razvoda, bio on između žene i žene, muškarca i muškarca ili muškarca i žene – po njihovim riječima “Divorces suck”.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

QUEER, GEEK &OMG
I to se proizvodi


Hipster Dyke
Od L do Z


Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Josipa Petek
Bi-spolarizacija


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike