FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Navijač pretukao lezbijski par na Trešnjevci!

objavljeno:

26. 06. 2012.
Navijač pretukao lezbijski par na Trešnjevci!

autor:Nakon nedavne zastrašujuće splitske priče, zabilježen je novi napad na lezbijski par – ovaj puta u Zagrebu!

Ovaj vikend očito nekima nije bio povod za odmor i opuštanje – u gradu koji je tijekom produženog vikenda zjapio prazan izvršen je – težak zločin iz mržnje na zagrebačkoj Trešnjevci u subotu.

“Da ste u Beogradu, ne bi se ovako usudile hodati gradom!  Odvratne lezbače i pederi, treba vas sve pobit I popalit! BBB i huligani, je li ti to razumiješ?” – samo su neke od bezbroj uvreda i pogrda koje je nepoznati muškarac uzvikivao dok je udarcima šakama u glavu tukao dvije djevojke. Napad se dogodio  22. lipnja oko 5:45 sati ujutro u zagrebačkom kvartu Trešnjevka. Napadač je bio odjeven u traperice i majicu na kojima je, prema sjećanju žrtvi pisalo “Run” i “Zagreb”.  Visok je oko 180cm, oko 25 godina starosti i djeluje da nije bio pod utjecajem alkohola ili droga. Uznemiravanje i homofobni ispadi počeli su uoči samog napada, dok su djevojke čekale noćni autobus na Glavnom kolodvoru. Iako su ga uglavnom ignorirale, obraćajući mu se jedino s porukom da ih ostavi na miru, on nije popuštao, već je s verbalnim zlostavljanjem nastavio i u noćnom autobusu. Nakon što su djevojke izašle na stanici kod trešnjevačkog placa, verbalni napad pretvorio se u fizički – udarcima u glavu. Djevojke su nekako uspjele pobjeći, no on ih je sustigao kod rotora u Novoj cesti te ih je nastavio tući šakama i nogama po glavi i tijelu. Jedna od djevojaka uspjela je pozvati policiju nakon čega se napadač udaljio u nepoznatom pravcu, vrijeđajući i njih i policiju.

Ne računajući psihičke posljedice i stanje šoka, posljedice napada su brutalne: Jedna od djevojaka je zadobila frakturu vilice, ima rasječenu usnicu i potres mozga, dok je druga ima hematome i masnice po licu.

Iz Zagreb Pridea najavljuju sudski proces: „Žrtve zločina iz mržnje policiji su na licu mjesta jasno naglasile da se napad dogodio iz mržnje zbog njihove spolne orijentacije. Obavijestile su i Zagreb Pride koji je jučer angažirao  odvjetnički ured Bandalo&Labavić s kojima smo uspješno surađivali na niz drugih zločina iz mržnje, od napada pred klubovima Sirup i Jedinica, do dva napada u zagrebačkom javnom prijevozu prošle godine. Protiv zasad nepoznatog počinitelja podnijet ćemo  kaznenu prijavu zbog kaznenog djela nasilničkog ponašanja i nanošenja teških tjelesnih ozljeda, u vezi sa zločinom iz mržnje.“

Također naglašavaju da očekuju da se zločini iz mržnje protiv LGBT osoba moraju se suzbiti svih zakonskim sredstvima te s najstrožom javnom osudom. Od policije očekuju da nađu počinitelja, podizanje kaznene prijave – i bezuvjetnu zatvorsku kaznu.

„Pozivamo sve građane/ke koji su možda svjedočili napadu ili verbalnom zlostavljanju da se jave u trešnjevačku policijsku postaju, ili izravno Zagreb Prideu.“ – pozivaju iz udruge.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike