FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

CMS objavio Izvještaj o provedbi Zakona o suzbijanju diskriminacije u 2011.

objavljeno:

20. 06. 2012.
CMS objavio Izvještaj o provedbi Zakona o suzbijanju diskriminacije u 2011.

autor:Centar za mirovne studije je objavio Izvještaj o provedbi Zakona o suzbijanju diskriminacije u 2011. godini koji je nastao u sklopu projekta Jačanje civilnog društva za učinkovitu provedbu i praćenje provedbe antidiskriminacijskih politika u Hrvatskoj financiranog iz prve komponente IPA- e od strane Europske Unije.

Od LGBT tema, u Izvještaju je spomenut slučaj kastavskog župnika koji je osuđen na uvjetnu kaznu (KlikKlik), izvršnog predsjednika nogometnog kluba Dinamo Zdravka Mamića (KlikKlik) i predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Vlatka Markovića (KlikKlik), protiv kojih je CMS u suradnji s partnerskim organizacijama digao tužbe zbog diskriminacije LGBT osoba. I Mamić i Marković oslobođeni su optužbi.

Nadalje, napomenuto kako je Centar za LGBT ravnopravnost ispunio upitnik o protokolu o pojedinačnim slučajevima diskriminacije s preporukama organizacija civilnog društva, kao i da je pokrenuta kampanja “Jer nam je stalo” u svrhu osviještavanja javnosti o diskriminaciji LGBT osoba.

Istaknut je slučaj s isticanjem nacističkim obilježja na planinarskom izletu, o čemu je bio obaviješten Zagreb Pride koji smatra da je nužno uvesti i provoditi obaveznu antidiskriminacijsku politiku u sportskim i rekreacijskim društvima, kao i uvesti sankcije društvima koja ju ne poštuju ili ne provode. Spomenut je i Split Pride koji je prošle godine završio katastrofalno, ali je država podigla tužbe protiv izazivača nereda.

Cijeli Izvještaj možete preuzeti na ovom linku (KlikKlik).


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike