FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Gejevi u talijanskoj reprezentaciji?

objavljeno:

19. 06. 2012.
Gejevi u talijanskoj reprezentaciji?

autor:Iako je Hrvatska jučer porazom od Španjolske završila svoju nogometno-europsku ekspediciju po Ukrajini i Poljskoj, europsko prvenstvo nastavlja se i dalje.

Naime, glavna rasprava koja se tiče LGBT nogometne tematike odvija se baš oko reprezentacije koja je pobjedom nad Irskom osigurala prolaz dalje i tako eliminirala Hrvatsku iz daljnjeg natjecanja. Dakako, radi se o Italiji.

S početkom prvenstva, krenulo se s pitanjima o seksualnoj orijentaciji nekih članova talijanske nogometne reprezentacije te je isto to pitanje bilo postavljeno Antoniu Cassanu, inače igraču nogometnog kluba Milan. Njegov odgovor bio je na granici s homofobijom: “Trener me upozorio da ćete me pitati to pitanje. Ako vam kažem što mislim… Nadam se da ih nema. Ako i ima gejeva, to je njihova stvar.” Cassanovu izjavu su osudile LGBT udruge i pokrenut je niz kontroverzi oko teme gejeva u nogometu što je natjeralo talijanskog igrača da se ispriča.

“Homofobija nije moj osjećaj. Nisam imao namjeru nikoga uvrijediti niti dovoditi u pitanje seksualnost drugih ljudi. Samo sam rekao da je to problem koji se mene ne tiče i nije na meni da osuđujem druge, jer ih sve poštujem”, izjavio je nogometaš i pokušao ispraviti napravljenu štetu.

No, nedugo nakon blažeg skandala s Cassanom, konačno dobre vijesti iz talijanskog tima.

Naime, Claudio Marchisio, veznjak talijanske nacionalne momčadi i igrač Juventusa, je govorio u prilog gej brakovima i to samo tjedan dana nakon Cassana. U intervjuu koji je dao za talijanski Vogue izjavio je: “Osobno, slažem se s istospolnim brakovima. Ali u našem okruženju, to je još uvijek ‘kruta’ tema. Ako se netko auta na radnom mjestu, na sreću to više nije senzacija. Ali, ako se netko auta u nogometnom kampu, to je nezamisliva scena. To nije pošteno.”

Marchisio, iako liberalnih stavova o istospolnim brakovima, još uvijek nije odlučio slaže li se s tim da istospolni parovi posvajaju djecu.

(Slika: Talijanski nogometaši poslužili su kao modeli za Dolce&Gabanna limitiranu ediciju donjeg rublja posvećenu nogometu nakon osvajanja naslova prvaka.)


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike