FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Zapaljena LGBT zastava u Crnoj Gori

objavljeno:

18. 06. 2012.
Zapaljena LGBT zastava u Crnoj Gori

autor:Zvanično univerzalno obilježje LGBT zajednice i svih LGBT pokreta u svijetu – zastava duginih boja, a koja je bila postavljena na jarbolu zgrade u kojoj je sjedište insitucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore, zapaljena je prošle noći od strane, za sada, nepoznatih osoba, stoji u službenom priopćenju LGBT Foruma Progres.

Zastava je postavljena prilikom prijema direktora LGBT Foruma Progres Zdravka Cimbaljevića kod Pravobranitelja (Ombudsmana) Šućka Bakovića koji je prihvatio inicijativu LGBT Foruma Progres te je povodom toga, ali i obilježavanja Pride tjedna  istaknuta na zgradi u kojoj se nalazi ured Pravobranitelja.

Službenici su odmah obavijestili policiju te je uviđaj još uvijek u toku. “Spaljivanje zastave predstavlja još jednu manifestaciju mržnje i netolerancije prema LGBT osobama i LGBT zajednici. Ovaj postupak dodatno zabrinjava, sa aspekta ukupne sigurnosti, iz razloga što je postavljanje zastave, javno najavljeno i izvršeno kao dio početka priprema za održavanje prve Povorke ponosa”, upozorili su u priopćenju te zatražili od policije da identificira i procesuira osobe odgovorne za ovaj neprimjeren postupak te da će taj čin potvrditi postojanje profesionalne volje i stvarnu sliku o kapacitetima crnogorske policije.

Ujedno, procesuiranje ovog događaja indikator je odnosa države prema tretmanu LGBT zajednice u Crnoj Gori.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike